Oslo va deveni primul oraș din lume care va instala sisteme wireless de încărcare a taxiurilor electrice

Oslo va deveni primul oraș din lume care va instala sisteme wireless de încărcare a taxiurilor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2019

Capitala Norvegiei, Oslo, va deveni primul oraș din lume care va instala sisteme wireless de încărcare a taxiurilor electrice, în speranța că aceste sisteme vor fi suficient de rapide și eficiente pentru a accelera adoptarea taxiurilor nepoluante, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Proiectul va utiliza tehnologia cu inducție, sistemele de încărcare urmând să fie montate în stațiile de taxiuri și să se conecteze la receivere instalate pe vehicule, a anunțat joi compania finlandeză de utilități Fortum, scrie News.ro.

Începând din 2023, toate taxiurile din Oslo vor fi obligate să aibă emisii zero, iar Norvegia dorește ca din 2025 toate automobilele noi să nu mai aibă emisii poluante. Între alte țări, Marea Britanie și Franța au obiective similare pentru 2040.

RAR a lansat o aplicație prin care poate fi verificat istoricul unui vehicul CITEȘTE ȘI RAR a lansat o aplicație prin care poate fi verificat istoricul unui vehicul

Fortum, care colaborează cu firma americană Momentum Dynamics și Primăria din Oslo, a explicat că cea mai mare piedică pentru electrificarea taxiurilor a fost până acum infrastructura, pentru că durează prea mult pentru taxiuri să găsească o stație de încărcare, să se conecteze, iar apoi să aștepte să se încarce.

Inducția este mai eficientă energetic și permite încărcarea taxiurilor în timp ce așteaptă la coadă în stație.

Norvegia are cea mai mare rată de adoptare a vehiculelor electrice din lume, parțial datorită unor stimulente acordate pe termen lung, cum ar fi accesul gratuit sau cu discount pe autostrăzi, parcare și puncte de încărcare. Anul trecut, aproape una din trei mașini noi vândute a fost electrică.

În plus, guvernul exceptează vehiculele electrice de la taxele aplicate vehiculelor tradiționale, într-o țară care nu are propria industrie de automobile pe bază de carburanți fosili.

Cu o populație de numai cinci milioane de  persoane, în Norvegia au fost cumpărate anul trecut 46.143 de vehicule electrice, fiind cea mai mare piață din Europa, înaintea Germaniei, cu 36.216 unități, și Franței, cu 31.095 de unități, potrivit datelor Asociației Producătorilor Europeni de Automobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
capitala norvegiei
oslo
sisteme wireless de încărcare
taxiuri electrice