Oslo va interzice circulația vehiculelor diesel, pentru a reduce poluarea

Oslo va interzice circulația vehiculelor diesel, pentru a reduce poluarea
scris 16 ian 2017

Oslo va interzice începând de marți circulația vehiculelor diesel, pentru a reduce poluarea, o măsură care nu este pe placul șoferilor care au fost încurajați, în urmă cu câțiva ani, să cumpere astfel de motoare, relatează AFP.

Interdicția, valabilă pe drumurile locale, însă nu și pe cele naționale care traversează capitala norvegiană, va rămâne în vigoare până joi, a anunțat Primăria din Oslo.

Cei care încalcă norma riscă o amendă de 1.500 de coroane (166 de euro), scrie News.ro.

Este pentru prima dată când Oslo pune în aplicare o astfel de interdicție.

Deși emit mai puțin dioxid de carbon, motoarele diesel elimină în atmosferă mai mult dioxid de azot.

Cod galben de ninsori în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța CITEȘTE ȘI Cod galben de ninsori în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța

Oxizii de azot sunt responsabili pentru ploile acide și favorizează acumularea nitraților în sol. 

Dioxidul de azot este foarte toxic atât pentru oameni cât și pentru animale. Expunerea la concentrații ridicate poate fi fatală, iar la concentrații reduse afectează țesutul pulmonar.

Populația expusă la acest tip de poluant poate avea dificultăți respiratorii, iritații ale căilor respiratorii, disfuncții ale plamânilor.

Expunerea pe termen lung la o concentrație redusă poate distruge țesuturile pulmonare ducând la emfizem pulmonar. Persoanele cele mai afectate de expunerea la dioxid de azot sunt copiii.

viewscnt
Afla mai multe despre
oslo
vehicule
interdictie masini diesel