(P) Anvelopele de vară Continental, pe primul loc în testul ADAC

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 apr 2016

Într-un test comun organizat de cluburile automobilistice din Germania, Austria si Elvetia, ADAC, ÖAMTC și TCS, anvelopele de vară premium Continental au primit califictive de top.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ContiSportContact 5 în dimensiune 225/45 R 17 a fost cel mai bun din testul din clasa sa, în timp ce ContiPremiumContact 5 în dimensiune 185/65 R15 a primit, de asemenea, calificativul "bine" - cel mai mare calificativ acordat de ADAC. In total, cele trei cluburi auto au testat 32 de anvelope diferite de la producătorii asiatici, europeni și americani, examinând performanțele lor pe drumuri ude și uscate, precum și în ceea ce privește confortul, economia de combustibil și randamentul kilometric.

În general, în categoria de 17 inch, doar patru anvelope au primit cel mai mare calificativ, în timp ce unsprezece au fost clasificate ca fiind satisfăcătoare, "deoarece ele pun în evidență deficiențe ușoare într-unul sau mai multe dintre criteriile evaluate," așa cum au explicat experții. Din cauza performanțe foarte scăzute pe carosabil ud, un produs a fost evaluat cu calificativul "adecvat", iar testeri nu au avut o altă opțiune, și au evaluat o anvelopă cu preț redus din Asia ca "inadecvat". Ca și în anii trecuți, motivul a fost o performanță foarte slabă în condiții de carosabil ud, acolo unde anvelopa arată deficiențe semnificative.

Dimensiunea 185/65 R 15 e ideală pentru autoturisme compacte și mici, cum ar fi Citroën C3, Hyundai i20, Opel Adam sau Renault Clio. Dimensiunea 225/45 R 17 se potrivește pe modele de gama medie, cum ar fi Audi A4, VW Golf, BMW Seria 3, Ford Mondeo sau Toyota Avensis.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
anveloe de vara
test adac