Parteneriate noi: Daimler – Waymo, pentru camioane autonome, și Traton (VW) – Hino, pentru camioane electrice și fuel cell

Parteneriate noi: Daimler – Waymo, pentru camioane autonome, și Traton (VW) – Hino, pentru camioane electrice și fuel cell
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 nov 2020

Marii producători de camioane din Europa își găsesc parteneri pentru investiții în noile tehnologii, electrice și de conducere autonomă. Daimler a anunțat un acord cu Waymo, compania Googel specializată în vehicule autonome, în timp ce Traton, divizia de camioane a VW Group, a anunțat un acord cu Hino, pentru construcția de camioane electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daimler a pornit deja pe drumul care duce către dezvoltarea de camioane autonome, o țintă despre care se vorbește în ultimii ani tot mai intens și care ar putea să reprezinte viitorul transportului de mărfuri într-un interval de timp nu foarte lung. Compania germană, prin divizia de camioane, a semnat un parteneriat cu Waymo, care „conectează unul dintre cele mai mari companii de camioane cu liderul conducerii autonome”. Înțelegerea dintre cele două companii nu presupune niciun fel de investiție a Daimler în Waymo, au precizat reprezentanții constructorului german.

„În ultimii ani, am realizat un progres semnificativ pe drumul nostru global pentru a aduce în versiune de serie, camioane automatizate pe șosele”, a declarat Martin Daum, președinte al Daimler Trucks.

Anunțul celor două companii precizează că primul rezultat al colaborării va fi introducerea camionului Freightliner Cascadia, autonom, echipat cu tehnologia Waymo Driver, pe piața din SUA, „în următorii ani”. După care „Waymo și Daimler Trucks vor investiga extinderea pe alte piețe și mărci în viitorul apropiat”.

Mercedes va cumpăra până la 20% din Aston Martin, în urma unui nou acord de parteneriat CITEȘTE ȘI Mercedes va cumpăra până la 20% din Aston Martin, în urma unui nou acord de parteneriat

Traton - Hino

Un alt mare producător de camioane din Europa, Traton SE, companie formată prin înglobarea mărcilor MAN și Scania, aparținând grupului VW, a anunțat parafarea unui parteneriat încheiat cu Hino Motors, marcă aparținând Toyota. Obiectivul acestui acord este dezvoltarea de camioane complet electrice și camioane fuel cell. „Traton și Hino vor combina punctele forte unice pentru a dezvolta ulterior vehicule electrice, incluzând vehicule cu baterii, vehicule fuel cell și componente relevante precum și crearea de platforme comune EV, incluzând software și interfețe”, se arată în anunțul celor două companii. Informațiile oficiale mai arată că va fi formată o echipă de specialiști din partea ambelor companii care vor activa în Suedia, iar în următorul pas în Tokyo. Scopul este scurtarea timpului necesar dezvoltării produselor de e-mobilitate cu baterii și fuel cell (cu hidrogen). Anunțul mai precizează că ambele companii sunt de părere că cele două tehnologii vor fi cerute în viitor.

Traton și Hino au semnat un acord de colaborare pe zona de furnizori încă din 2018 – 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler trucks
camioan autonom
traton
hino
camioane electrice
camioane fuel cell