Pe fondul scandalului emisiilor, Volkswagen vrea să scoată din producție peste 40 de modele în următorii ani

Pe fondul scandalului emisiilor, Volkswagen vrea să scoată din producție peste 40 de modele în următorii ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 iun 2016

Grupul german Volkswagen va renunța în următorii ani la peste 40 de modele din portofoliu, în cadrul unei noi strategii de dezvoltare, prin care cel mai mare producător auto european încearcă să depășească problemele cauzate de scandalul emisiilor poluante, potrivit publicației germane Handelsblatt, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi, Volkswagen a anunțat că va investi miliarde de euro în producția de mașini electrice până în anul 2025, când vânzările grupului ar urma să fie asigurate în proporție de 25% de modelele cu propulsie electrică.

Potrivit unor surse familiare cu situația, noua strategie de dezvoltare a grupului include scoaterea din producție a peste 40 de modele din portofoliul actual, care include aproximativ 340 de modele.

Volkswagen rămâne mașina la mâna a doua preferată de șoferii români CITEȘTE ȘI Volkswagen rămâne mașina la mâna a doua preferată de șoferii români

Un purtător de cuvânt al grupului german a precizat că numărul modelelor care vor fi scoase din producție nu a fost încă stabilit.

Volkswagen mizează pe automobilele electrice pentru recâștigarea încrederii clienților. Luna trecută, surse din interiorul companiei au declarat că grupul vrea să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice, în contextul în care producătorul german intenționează să lanseze circa 20 de modele electrice și hibrid până în 2020.

Grupul este implicat într-un scandal de proporții după ce Agenția de Mediu din SUA a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor mediu în cazul a aproape 600.000 de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
modele
portofoliu
productie
strategie dezvoltare