Peste 2.000 de proprietari de mașini VW renunță la un proces colectiv în scandalul Dieselgate

Peste 2.000 de proprietari de mașini VW renunță la un proces colectiv în scandalul Dieselgate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 sep 2023

Un grup foarte mare de proprietari elvețieni de automobile VW echipate cu motoare diesel care au făcut obiectul scandalului Dieselgate au decis să renunțe la un proces prin care cereau despăgubiri. Motivul este costul mare al avocaților suprapus pe șansele mici de câștig.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costul avocaților i-a determinat pe cei peste 2.000 de proprietari de mașini VW din Elveția, care au considerat că au fost înșelați de grupul german, să renunțe la procesul colectiv intentat prin intermediul unei asociații de servicii juridice. Informația a fost confirmată de autoritățile de protecție a consumatorilor din Elveția, care au precizat că în proces erau solicitate despăgubiri de până la 5.000 de euro pentru fiecare proprietar.

FOTO Primarul Sectorului 6 a semnat contractul pentru un nou drum, o străpungere extrem de importantă CITEȘTE ȘI FOTO Primarul Sectorului 6 a semnat contractul pentru un nou drum, o străpungere extrem de importantă

Plângerea colectivă a fost depusă la un tribunal din Germania, ca urmare a faptului că motoarele de pe mașinile deținute aveau dispozitive de manipulare, dovedite a fi ilegale de instituțiile germane. Evoluția de până acum a procesului a redus simțitor șansele de câștig, în timp ce avocații germani angajați au cerut noi taxe de reprezentare.

Procesul început în 2017 s-a lungit nesperat de mult, iar costurile juridice au crescut la un nivel care a fost considerat inacceptabil de petenții elvețieni, care ajung astfel să fie singurii care nu pot primi despăgubiri de la grupul VW.

FOTO Record de vizitatori la Salonul Auto IAA MOBILITY 2023 Munchen CITEȘTE ȘI FOTO Record de vizitatori la Salonul Auto IAA MOBILITY 2023 Munchen

Asociația care a intentat procesul în numele proprietarilor a explicat că de acum fiecare proprietar poate să înceapă propriul proces individual.

Până în prezent, Volkswagen a cheltuit peste 30 de miliarde de euro pe despăgubiri acordate sutelor de mii de proprietari de mașini afectate de scandalul Dieselgate.

viewscnt
Afla mai multe despre
proces dieselgate
vw proces colectiv
manipulare emisii motoare