Peste 60 de trenuri de călători au fost anulate din cauza viscolului. LISTA trenurilor anulate

Peste 60 de trenuri de călători au fost anulate din cauza viscolului. LISTA trenurilor anulate
scris 23 mar 2018

UPDATE CFR Călători a anulat vineri, din cauza zăpezii și a viscolului, peste 60 de trenuri pe mai multe rute, în timp ce în Gara de Nord din Capitală se înregistrează întârzieri, a anunțat CFR Călători. Circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă, dar toate secțiile de cale ferată sunt deschise, a anunțat CFR SA.

Potrivit CFR Călători, au fost anulate peste 60 de trenuri de călători, atât regio, cât și interregio, care fac legătura între București și Constanța sau Tulcea, între Sibiu și Craiova și între Buzău și Constanța.

Lista trenurilor anulate.

ȘTIREA INIȚIALĂ CFR Călători a anulat vineri, din cauza zăpezii și a viscolului, peste 40 de trenuri pe mai multe rute, în timp ce în Gara de Nord din Capitală se înregistrează întârzieri. Circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă, iar din cauza ninsorii viscolite, pe șapte secții de cale ferată din sudul țării circulă doar trenuri tractate cu locomotive Diesel, precizează CFR SA.

Potrivit CFR, au fost anulate peste 40 de trenuri de călători, atât regio, cât și interregio, care fac legătura între București și Constanța sau Tulcea, între Sibiu și Craiova și între Buzău și Constanța, scrie News.ro.

De altfel, compania anunțase încă de joi seară anularea a 18 trenuri care circulă între București și Constanța, între București și Fetești, între București și Tulcea, între Slobozia și Ciulnița și Tulcea - Medgidia.

În Gara de Nord din București se înregistrează întârzieri între 5 și 35 de minute, la trenuri din Timișoara, Mărășești, Satu Mare, Craiova, Buzău, Târgoviște și Galați.

Potrivit CFR SA, toate magistralele de cale ferată sunt deschise și operaționale, însă circulația trenurilor este adaptată la condițiile meteo, în special în județele din sudul țării, unde ninge viscolit.

"Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, însă pe raza regionalelor de cale ferată Craiova și Constanța circulația pe anumite segmente de cale ferată se desfășoară în condiții speciale, măsură necesară pentru a permie continuitate în traficul feroviar, dar și posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire”, precizează CFR SA.

Din cauza ninsorii viscolite, pe șapte secții de cale ferată din sud circulă doar trenuri tractate cu locomotive Diesel.

De asemenea, mai spune CFR, se circulă în condiții speciale, doar cu locomotive Diesel, pe tronosoanele Caracal – Corabia, Caracal – Podu Olt, Roșiori Nord – Alexandria, Roșiori Nord – Turnu Măgurele, Craiova – Calafat, Craiova – Pitești, Tulcea – Medgidia.

De asemenea, între București  - Lehliu și Videle - Giugiru se acționează cu pluguri de zăpadă.

De joi de la ora 23.00 și până vineri la ora 15.00, 14 județe și Capitala vor fi sub cod portocaliu care vizează ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
trenuri anulate