Peste un milion de automobile electrice și hibride, vândute anul trecut în UE

Peste un milion de automobile electrice și hibride, vândute anul trecut în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2021

Vânzările de automobile electrice și hibride în Uniunea Europeană s-au triplat anul trecut, depășind pragul de un milion de unități și fiind responsabile pentru mai mult de 10% din numărul total de vehicule vândute, arată datele publicate joi de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această creștere explozivă demonstrează că vehiculele electrice au devenit produse mainstream, după mai mulți ani în care au fost un produs de nișă. În plus, creșterea vânzărilor de automobile electrice a venit într-un an în care vânzările totale de automobile în UE au scăzut cu aproape 24% până la 9,9 milioane de unități, din cauza carantinei impuse de COVID-19, scrie Agerpres.

Elon Musk și-a deschis sucursala din România - Tesla Motors Romania CITEȘTE ȘI Elon Musk și-a deschis sucursala din România - Tesla Motors Romania

Datele publicate joi de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) arată că vânzările de automobile complet electrice și hibride plug-in au urcat anul trecut până la 1,046 milioane unități, de la 387,808 unități în 2019.

Vânzările de autoturisme hibride care se încarcă singure au crescut cu 59% până la 1,182 milioane anul trecut în timp ce vânzările de vehicule cu motoare pe benzină și motorină au scăzut cu 37% și respectiv 32%, arată datele ACEA. Cu toate acestea, autoturismele cu motoare pe benzină au rămas cele mai bine vândute modele, fiind responsabile pentru 48% din vânzările de automobile în UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
automobile electrice
masini