Piața auto din China - cea mai mare din lume - a 16-a lună de declin

Piața auto din China - cea mai mare din lume - a 16-a lună de declin
scris 11 nov 2019

Piața auto chineză - cea mai mare din lume - a înregistrat și în octombrie o scădere a vânzărilor de 4%, fiind a 16-a lună consecutivă de declin, după un recul de 5,2% în septembrie și de 6,9% în august, arată datele publicate luni de Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM), transmite Reuters.

CONFIRMARE BERD a investit 4,5 milioane de euro în obligațiuni emise de Autonom, cea mai mare firmă de închirieri de mașini și leasing operațional pe plan local CITEȘTE ȘI CONFIRMARE BERD a investit 4,5 milioane de euro în obligațiuni emise de Autonom, cea mai mare firmă de închirieri de mașini și leasing operațional pe plan local

Luna trecută, s-au livrat în China 2,284 milioane de vehicule. În urma reducerii subvențiilor la achiziționarea de automobile electrice și hibride, vânzările pe acest segment au coborât cu 45,6% în octombrie, după un declin de 34,2% în septembrie, a patra lună consecutivă de scădere. CAAM se așteaptă ca anul acesta livrările de vehicule electrice și hibride să crească, dar într-un ritm mai lent, la 1,5 milioane, față de 1,6 milioane previzionate anterior, scrie Agerpres.

În iulie, Asociația Producătorilor Auto din China estima că piața auto a țării va înregistra anul acesta un declin al vânzărilor de 5%, la 26,68 milioane de vehicule. Anul trecut, livrările au totalizat 22,35 milioane, în scădere cu 5,8% față de 2017. A fost primul declin pe piața auto chineză din ultimii 28 de ani.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
china