Polestar vinde zeci de mii de mașini companiei de rent-a-car Hertz, într-un contract de 2 miliarde de euro

Polestar vinde zeci de mii de mașini companiei de rent-a-car Hertz, într-un contract de 2 miliarde de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 apr 2022

Producătorul suedezo-chinez de automobile electrice Polestar, deținut de Volvo și chinezii de la Geely (care dețin, de altfel, și Volvo), a semnat un contract uriaș cu compania de rent-a-car Hertz, în baza căruia va livra nu mai puțin de 65.000 de vehicule electrice în următorii cinci ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând din această primăvară, în Europa, și din toamna acestui an, în America de Nord și Australia, Polestar va produce și va livra automobile electrice celor de la Hertz, care le vor include în gama de mașini disponibile clienților săi.

Hertz face un pas uriaș în procesul de electrificare a portofoliului de mașini, compania anunțând încă de anul trecut că va oferi cea mai mare flotă de vehicule electrice din America de Nord.

„Suntem încântați de parteneriatul cu Polestar și urmărim să introducem produsele lor electrice premium în flotele noastre de retail și rideshare”, a declarat Stephen Scherr, CEO Hertz.

Polestar este o companie creată de Geely și subsidiara suedeză Volvo, ca marcă premium electrică, având vânzări în creștere și o expansiune la nivel global în creștere. Anul 2021 a adus o triplare a volumului vândut, iar pentru 2022 este estimată o nouă dublare a vânzărilor. Pentru 2025, compania estimează un volum de 290.000 de unități anual.

În Europa, vânzările Polestar s-au dublat în 2021, ajungând la 19.100 unități. Volumul este însă departe de rivalii săi: Tesla Model 3 a înregistrat 141.000 de unități vândute în 2021, numai în Europa.

PREMIERĂ Jeep oprește vânzarea de mașini neelectrificate într-o țară din Europa CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Jeep oprește vânzarea de mașini neelectrificate într-o țară din Europa

„Suntem încântați că Hertz a ales Polestar ca partener strategic pe drumul său spre electrificare. Parteneriatul cu un pionier precum Hertz va aduce o experiență minunată de condus vehicule electrice unei audiențe largi, oferind satisfacție unei ample varietăți de ccerințe de mobilitate, pe termen scurt sau lung. Pentru mulți dintre aceștia ar putea fi pentru prima dată când conduc un vehicul eledctric, și acesta va fi Polestar”, a declarat Thomas Ingenlath, CEO Polestar.

Primele modele comandate și livrate vor fi Polestar 2, însă cel mai probabil, pe măsură ce compania va lansa și următorul model anunțat, SUV-ul Polestar 3.

În acest moment, Polestar 2 costă 36.000 de euro, în echiparea standard, ceea ce înseamnă că acest contract cu Hertz se ridică la aproximativ 2,3 miliarde de euro, o sumă importantă pentru companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
polestar
parteneriat hertz
masini electrice rent a car