Porsche oprește vânzarea pentru mai multe modele, din cauza testelor WLTP

Porsche oprește vânzarea pentru mai multe modele, din cauza testelor WLTP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 iun 2018

Porsche a anunțat că va limita temporar vânzarea pentru unele dintre modelele sale, pentru a clarifica situația testelor WLTP (noul ciclu de testare a emisiilor).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Porsche va limita vânzările pentru mai multe modele, printre care Cayenne, Panamera și 911, însă în mod oficial compania nu a anunțat nimic, potrivit Automotive News. Compania a comunicat clienților că pentru o perioadă limitată, anumite modele nu mai sunt la vânzare, dar pot fi rezervate. Nu s-a precizat motivul și nici care sunt versiunile de mtorizare vizate de suspendarea vânzărilor.

Presa germană scrie că este vorba despre Cayenne și Panamera, care ar putea avea termene de livrare amânate până în martie 2019, dar și de 911, care ar putea fi livrat doar în toamnă.

Maserati va lansa un nou SUV, competitor cu Porsche Macan, dar și coupe-ul electric Alfieri CITEȘTE ȘI Maserati va lansa un nou SUV, competitor cu Porsche Macan, dar și coupe-ul electric Alfieri

Măsura vine ca urmare a intrării în vigoare a regulilor europene de test WLTP, teste de laborator, împreună cu testele pe șosea RDE, care sunt mult mai dure și vizează reducerea particulelor fine pe care le generează în atmosferă motoarele pe benzină cu injecție directă.

Mai mulți producători au avertizat încă din luna martie că noile regulamente vor crea dificultăți în producția de automobile, din cauza timpului necesar pentru efectuarea acestor teste, dar și pentru adaptarea motoarelor la noile norme. BMW a orpit producția pentru unele modele vizate, VW a avertizat despre posibila prelungire a termenelor de livrare, iar Renault a spus că impactul WLTP va afecta compania până în luna aprilie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
wltp
teste emisii