Președintele Franței vrea un abonament de transport public în stil german. Biletul lunar de 49 de euro are călătorii nelimitate cu autobuzul, metroul și trenurile regionale

Președintele Franței vrea un abonament de transport public în stil german. Biletul lunar de 49 de euro are călătorii nelimitate cu autobuzul, metroul și trenurile regionale
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2023

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că dorește ca în Franța să existe un sistem în stil german de abonamente lunare cu costuri reduse pentru trenurile regionale, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrebat de HugoDecrypte, un canal YouTube orientat spre știri pentru tineri, dacă Franța este dispusă să pună la dispoziție un abonament de 49 de euro pe lună pentru trenurile regionale, așa cum se întâmplă în Germania, Macron a spus că este în favoarea acestui lucru, arată G4Media.ro

FOTO & VIDEO Mercedes a făcut spectacol la Munchen cu conceptul CLA Class CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Mercedes a făcut spectacol la Munchen cu conceptul CLA Class

„I-am cerut ministrului transporturilor să o lanseze cu toate regiunile care sunt dispuse să instituie acest sistem”, a spus Macron.

În primăvara acestui an acestui an, Germania a introdus așa-numitul „Deutschlandticket”, care costă 49 de euro pe lună și oferă călătorii nelimitate în Germania în transportul public local, cum ar fi autobuzele, metrourile și trenurile de navetiști.

Scopul acestui sistem – care va costa aproximativ 3 miliarde de euro, finanțat atât de guvernul federal, cât și de cel al landurilor – este de a reduce emisiile de CO2 și de a-i ajuta pe cetățeni să facă față inflației în creștere.

„Pentru mediu și pentru puterea de cumpărare, să creăm acest abonament de tren în Franța, în cooperare între stat și regiuni”, a declarat ministrul transporturilor, Clement Beaune, într-o declarație pe X.

Macron a adăugat că un astfel de sistem trebuie să facă parte dintr-un efort mai amplu de reducere a emisiilor de CO2 și să includă sectorul locuințelor și alte sectoare ale economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
germania
transport