Șeful Volkswagen spune că producătorul auto este pregătit pentru interzicerea motoarelor cu ardere internă

Șeful Volkswagen spune că producătorul auto este pregătit pentru interzicerea motoarelor cu ardere internă
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2023

Grupul auto german Volkswagen este pregătit pentru programata interzicere a comercializării de noi automobile echipate cu motoare cu ardere internă în Europa, începând din anul 2035, a declarat luni directorul general Oliver Blume, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Suntem pregătiți pentru interzicerea motoarelor pe combustie în Europa din 2035”, a declarat Oliver Blume cu ocazia Salonului auto IAA de la Munchen, scrie Agerpres.

Șeful Mercedes-Benz: Costurile vehiculelor electrice vor rămâne mai ridicate decât ale celor cu combustie, în viitorul previzibil CITEȘTE ȘI Șeful Mercedes-Benz: Costurile vehiculelor electrice vor rămâne mai ridicate decât ale celor cu combustie, în viitorul previzibil

Potrivit lui Blume, grație parteneriatelor încheiate în China, Volkswagen, al doilea mare producător mondial de automobile, va putea să își diminueze costurile cu bateriile via o reducere de 50% a costurilor la nivelul celulelor pentru baterii.

Producătorii auto din Europa sunt presați de constructorii chinezi de automobile electrice, care au pus la punct modele mai ieftine și mai prietenoase cu consumatorii pe piața lor domestică și acum încep să se extindă în Europa.

„Cred că șansele noastre sunt bune. Știm cum să construim automobile de calitate. Va trebui să lucrăm din greu pe partea de costuri”, a precizat Oliver Blume.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar și camioanele MAN și Scania. Volkswagen a anunțat că marca Seat nu va mai produce mașini, dar că nu va dispărea cu totul.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
motoare