Președintele Volkswagen: Automobilele electrice mici ar putea fi prea scumpe pentru persoanele cu venituri scăzute

Președintele Volkswagen: Automobilele electrice mici ar putea fi prea scumpe pentru persoanele cu venituri scăzute

Hans-Dieter Poetsch

scris 21 ian 2019

Trecerea la vehiculele electrice va face mașinile mult mai scumpe, iar acestea vor fi în viitor inaccesibile pentru persoanele cu venituri scăzute, a afirmat președintele grupului Volkswagen, într-un interviu publicat duminică, transmite Reuters.

Producătorul auto german încă își revine de pe urma scandalului din 2015 legat de manipularea testelor de poluare și trebuie să crească producția de vehicule electrice pentru a respecta țintele europene referitoare la reducerea emisiilor, scrie News.ro.

”Avem obiectivul clar de a face ca vehiculele electrice să fie accesibile pentru o mare parte a populației”, a afirmat Hans-Dieter Poetsch în interviul acordat publicației Welt am Sonntag.

VIDEO Dacia Duster cu șenile - demonstrație pe pârtia Transalpina CITEȘTE ȘI VIDEO Dacia Duster cu șenile - demonstrație pe pârtia Transalpina

Poetsch a spus însă că ar putea fi dificil să mențină prețurile multor vehicule entry-level.

”Actualul nivel de preț nu poate rămâne la fel, dacă aceste vehicule sunt echipate cu motoare electrice. Astfel, acest lucru va conduce în mod inevitabil la creșteri semnificative de prețuri pe segmentul mașinilor mici”, a explicat acesta.

Poetsch a făcut referire la țintele peste așteptări de stricte de reducere a emisiilor cu efect de seră, cu 37,5% până în 2030, convenite de Uniunea Europeană în decembrie.

Volkswagen a anunțat în decembrie că ar putea fi nevoită să intensifice planurile de trecere la producția de masă a vehiculelor electrice, pentru a respecta țintele UE.

VW intenționează să cheltuiască aproape 44 de miliarde de euro pentru dezvoltarea de automobile electrice, conducere autonomă și noi servicii de mobilitate, până în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
masini electrice