Presa japoneză susține că Franța vrea integrarea Renault și Nissan, într-un holding. Ministrul de finanțe neagă informația

Presa japoneză susține că Franța vrea integrarea Renault și Nissan, într-un holding. Ministrul de finanțe neagă informația
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 ian 2019

Publicația japoneză Nikkei susține că delegația guvernului francez, prezentă la Tokyo pentru discuții pe tema Nissan, a informat guvernul japonez că dorește integrarea Renault și Nissan, cel mai probabil într-o companie holding, dar ministrul de finanțe francez dezminte informațiile și spune că nu sunt planuri în această direcție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Publicația japoneză Nikkei a dezvăluit, pe baza unor informații neoficiale, că reprezentanții Guvernului Franței au propus japonezilor să constituie o structură de tip holding care să înglobeze Rernault și Nissan.

Cu toate acestea, ministrul de finanțe francez, Bruno Le Maire, spune că nu există niciun plan și nicio propunere pentru Nissan de a remodela Alianța Renault Nissan, în pofida celor scrise de cotidianul japonez Nikkei.

Oficialul francez a dezmințit orice tentativă de schimbare a procentelor acționarilor în cele două companii, Renault sau Nissan. Acesta a spus că dorește doar o guvernare solidă a Renault, companie în care statul francez are o participație de 15% și drept de vot dublu.

O delegație franceză condusă de șeful agenției care s ocupă de participațiile Franței în companii s-a aflat săptămâna trecută în Tokyo, pentru a discuta cu reprezentanți ai autorităților japoneze, dar și cu șefii Nissan, despre situația creată în Nissan și în Alianța Renault Nissan Mitsubishi. Renault deține 43,4% din Nissan, fiind acționar principal al companiei, însă în acest moment nu mai este reprezentată în Consiliul de Administrație proporțional cu acțiunile deținute, deoarece președintele companiei și încă un membru, respectiv Carlos Ghosn și Greg Kelly, au fost demiși după arestarea lor.

VIDEO Un startup din Rusia vrea să afișeze mesaje publicitare în spațiu, vizibile din orice loc de pe Terra, cu ajutorul unor sateliți CITEȘTE ȘI VIDEO Un startup din Rusia vrea să afișeze mesaje publicitare în spațiu, vizibile din orice loc de pe Terra, cu ajutorul unor sateliți

Bruno Le Maire a cerut șefilor Renault să programeze o ședniță a Consiliului de Administrație pentru a discuta situație lui Carlos Ghosn, care este încă președinte al companiei. Le Maire îl susține pe Jean-Dominique Senard, actual CEO al Michelin, în poziția de președinte al Renault.

Carlos Ghosn se află de două luni în arest preventiv la Tokyo, ca urmare a unor acuzații de fraudă aduse de procurorii japonezi, fapte comise în perioada înc are Ghosn a condus Nissan. Judecătorii au respins până acum două cereri de eliberare depuse de avocații lui Ghosn, deși complicele său, Greg Kelly, fost director Nissan, a fost eliberat pe cauțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
nissan