Primăria București scoate la licitație studii de fezabilitate pentru 15 kilometri de noi linii de tramvai, inclusiv în Piața Unirii

Primăria București scoate la licitație studii de fezabilitate pentru 15 kilometri de noi linii de tramvai, inclusiv în Piața Unirii
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

Primăria Capitalei anunță pe SICAP licitație pentru achiziția studiilor de fezabilitate aferente construirii a 14,7 kilometri de noi linii de tramvai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, precizează că Municipalitatea face în acest fel demersuri pentru extinderea rețelei de tramvai, iar noile linii vor face conexiunea între zone importante ale orașului. Este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie de tramvai, împărțiți în patru loturi, scrie Agerpres.

La Telekom Mobile, cât vezi, atât plătești, cu o singură condiție: NELIMITAT se referă doar la beneficii, nu și la preț CITEȘTE ȘI La Telekom Mobile, cât vezi, atât plătești, cu o singură condiție: NELIMITAT se referă doar la beneficii, nu și la preț

Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii.

"Da, vom avea tramvai prin Piața Unirii, care va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei, cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri", a anunțat edilul general.

Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău și str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu - Str. Iuliu Hațeganu - Șos. Vitan-Bârzești - Str. Sergent Ion Iriceanu - Str. Turnu Măgurele - Str. Luică.

Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 kilometri între str. Grațioasă și complexul comercial Băneasa, iar lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeș și complexul comercial Colosseum.

Nicușor Dan menționează că valoarea totală estimată pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuție de 9 luni, pentru fiecare lot. Ofertele pot fi depuse până pe data de 23 august. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tramvai
bucuresti