Primăria Capitalei ar putea amenaja în parcările publice 30 de încărcătoare pentru mașini electrice

Primăria Capitalei ar putea amenaja în parcările publice 30 de încărcătoare pentru mașini electrice
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 30 iun 2017

Aproximativ 30 de încărcătoare pentru mașini electrice ar putea fi amenajate în parcările publice din București, dacă un proiect de hotărâre va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului București. Investiția într-un astfel de dispozitiv este estimată la 20.000 de euro, iar în Capitală, spun inițiatorii proiectului, ar fi primele realizate de către Primărie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Până la 1 ianuarie 2019, proprietarii sau administratorii de spații comerciale sau birouri care dețin mai mult de 100 de locuri de parcare vor fi nevoiți să instaleze puncte de reîncărcare cu putere înaltă pentru autovehicule, pentru cel puțin 1% din capacitatea de parcare, potrivit normelor UE, spune Ion Valentin Voicu, consilier general din partea ALDE la Primăria Capitalei.

Are cineva un pampers pentru doamna Firea? CITEȘTE ȘI Are cineva un pampers pentru doamna Firea?

El afirmă că, în ultimii ani, în București a crescut numărul mașinilor electrice, ajungând la aproape 190 în luna martie, dintr-un total de aproximativ 300 la nivelul întregii țări. În Capitală, sunt în jur de 10-15 încărcătoare pentru aceste automobile, dar niciunul nu este o investiție de stat.

Din acest motiv, consilierul și colegii săi de partid din Primăria Capitalei au depus un proiect de hotărâre care prevede amenajarea a 30 de încărcătoare pentru mașinile electrice în parcările publice din București, aflate în administrarea Municipalității. "Primăria nu are astfel de încărcătoare, dar există private și la Kaufland, și la OMV. De altfel, ne obligă și Comisia Europeană să realizăm infrastructura necesară pentru astfel de mașini", a declarat Voicu pentru Profit.ro.

El a mai spus că investiția într-o astfel de instalație este cuprinsă între 5.000 de euro și 30.000 de euro, în funcție de dotări.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
incarcatoare
proiect
primaria capitalei