Primele prețuri Dacia Duster, în Franța. Versiunea de bază va costa la fel ca prima generație, dar vor crește prețurile opționalelor

Primele prețuri Dacia Duster, în Franța. Versiunea de bază va costa la fel ca prima generație, dar vor crește prețurile opționalelor
scris 6 nov 2017

Primele detalii despre noua generație Dacia Duster au apărut în Franța, unde presa a distribuit o listă de prețuri pregătită de francezi pentru ianuarie 2018, când va fi lansarea acestui model. Prima noutate este prețul de pornire, 11.990 euro.

Dacia Duster 2 va avea foarte multe în comun cu vechea generație, nu doar la nivel de platformă și aspect, ci și în ceea ce privește prețurile. Dacă rămân nemodificate, prețurile din Franța vor fi comparabile cu cele ale vechiului Duster, diferențele fiind date de echipamentele suplimentare apărute pe fiecare versiune.

Dacia Duster va avea patru motorizări și patru versiuni, cu două pe benzină, 1.6 Sce de 115 CP și 1.2 TCe de 125 CP, și două diesel, 1.5 dCi, de 90 și 110 CP. Versiunile superioare vor fi disponibile și 4x4. Motorul 1.5 dCi de 11 va fi disponibil și cu cutia EDC.

Cele patru versiuni de echipare vor fi Duster (echivalent cu Acces în România), Essentiel (echivalent Ambient), Confort (Laureate) și Prestige. La echipamente, printre noutăți se va număra aerul condiționat automat, disponibil standard pe versiunea de top Prestige, dar indisponibil pe versiunile inferioare, nici măcar ca opțiune. Cea mai scumpă Dacia Duster, Prestige 1.5 dCi 110 4x4, va depăși 20.000 de euro, fără să punem la socoteală echipamentele opționale.

FOTO BMW X3 și BMW Seria 6 Gran Turismo - lansate în România în cadrul unui concert de muzică de cameră CITEȘTE ȘI FOTO BMW X3 și BMW Seria 6 Gran Turismo - lansate în România în cadrul unui concert de muzică de cameră

Prețul de pornire de 11.990 euro este identic cu cel din acest moment, al lui Duster 1, însă este puțin probabil că pe piața din România se va păstra aceeași corespondență. În România, actualul Duster costă 10.900 euro. Dacă prețul va crește, probabil că acest lucru se va petrece mai ales la versiunile superioare. Creșterile pentru Franța sunt de 100 de euro de la o versiune la alta, pentru motorul de bază. Astfel, versiunea de top are în plus 500 de euro în plus.

Printre echipamentele opționale, ce vor scoate mai mulți bani din buzunar clienților, se numără camera MultiView, care permite vizualizarea împrejurimilor mașinii pe display-ul Media Nav. Prețul acesteia va fi de 400 de euro, pe versiunea Prestige, și 900 euro pe Confort. Gadgetul este inlcus în pachetul City Plus. Alte echipamente disponibile sunt avertizorul de unghi mort, care costă 200 de euro, și Media Nav Evolution (300 de euro). Cardul de acces „mâini libere” va costa 200 de euro.

Printre echipamentele standard disponibile pe noul Duster (Franța) se numără ESC (controlul stabilității) + HSA (asistent de urcare în pantă), 6 airbaguri, lumini de zi automate, direcție asistată electric variabilă, Stop & Start, indicator de trepte de viteză, limitator de viteză, becuri LED de zi.

VIDEO Premierul Tudose amenință conducerea Ministerului Transporturilor, în fața presei și cu replici din serialul TV Games of Thrones, că va fi demisă dacă după primul viscol al iernii nu se va circula ”la negru” CITEȘTE ȘI VIDEO Premierul Tudose amenință conducerea Ministerului Transporturilor, în fața presei și cu replici din serialul TV Games of Thrones, că va fi demisă dacă după primul viscol al iernii nu se va circula ”la negru”

Echiparea Essentiel va avea în plus, printre altele, asistență la urcarea în pantă (pentru 4x4), radio MP3, cu USB, conexiune Bluetooth.

Pe Confort vor fi disponibile, printre altele, priza de 12 V în spate, cruise control și limitator de viteză, oglinzi laterale degivrante.

Pe Prestige vor fi prezente jantele de 17 inci, Media Nav Evolution, cu ecran TFT, difuzoare de înalte pe bord, AC automat, reglaj lombar șofer. 

Primele prețuri Dacia Duster, în Franța. Versiunea de bază va costa la fel ca prima generație, dar vor crește prețurile opționalelor

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster