Probleme tehnice la aterizarea la Iași a unei curse Blue Air care venea de la Munchen - cei 112 pasageri au fost debarcați în siguranță

Probleme tehnice la aterizarea la Iași a unei curse Blue Air care venea de la Munchen - cei 112 pasageri au fost debarcați în siguranță
scris 9 oct 2019

Un avion al companiei Blue Air care venea de la Munchen și avea la bord 112 pasageri a aterizat din a doua încercare pe aeroportul din Iași miercuri noaptea, din cauza unor probleme tehnice, toți pasagerii fiind debarcați în siguranță.

Avionul urma să ajungă la Iași la ora 23.50, însă înainte de aterizare piloții ar fi anunțat turnul de control că aparatura de la bord arată faptul că ar există unele probleme tehnice. În aeronavă se aflau 112 pasageri, scrie News.ro.

Potrivit conducerii aeroportului ieșean, unul dintre senzori indica o defecțiune la trenul de aterizare, astfel că piloții au decis să ridice aeronava, pentru a stabili dacă trenul de aterizare permite totuși aterizarea din a doua încercare.

CFR SA vrea să execute silit CFR Călători și CFR Marfă CITEȘTE ȘI CFR SA vrea să execute silit CFR Călători și CFR Marfă

Avionul a efectuat o buclă deasupra Iașiului, iar după câteva minute a aterizat în condiții de siguranță.

La aeroport au fost mobilizate importante efective de pompieri, polițiști, dar și mai multe echipaje ale ambulanței și SMURD.

Printre cei 112 pasageri s-a numărat și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care se întorcea de la un târg desfășurat la Munchen.

“Piloții s-au comportat admirabil, pentru a nu crea panică. Ne-au spus că există o mașină pe pistă și că va fi reluată aterizarea. Avionul s-a ridicat, s-a învârtit deasupra Iașiului, apoi ne-au spus că aterizăm în cinci minute. N-am realizat ce s-a întâmplat decât în momentul în care am coborât din avion, atunci am aflat că ar fi fost ceva probleme la trenul de aterizare. Am văzut multe mașini de pompieri, au început să sune telefoanele noastre. Lumea din aeroport era panicată, inclusiv rudele pasagerilor s-au speriat când au văzut desfășurarea de forțe, cu pompieri și ambulanțe, dar bine că nu s-a întâmplat ceva grav și că totul s-a terminat cu bine“, a declarat pentru News.ro Gheorghe Flutur.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
munchen