Producătorii auto și giganții chinezi din domeniul internetului investesc în industria de ride-sharing

Producătorii auto și giganții chinezi din domeniul internetului investesc în industria de ride-sharing
scris 22 mar 2019

Marile companii chineze din domeniul auto și internetului, inclusiv Chongqing Changan Automobile, Alibaba și Tencent, înființează o societate mixtă de 9,76 miliarde de yuani (1,46 miliarde de dolari) pentru a investi pe segmentul ride-sharing, a anunțat vineri Chongqing Changan Automobile, transmite Reuters.

Producătorul auto Chongqing Changan Automobile a investit 1,6 miliarde de yuani (238,70 milioane de dolari) în compania cu sediul la Nanjing, parteneri fiind Alibaba, Tencent, Suning, FAW și Dongfeng Motor. Alibaba și Tencent sunt cei mai mari retaileri online din China, scrie Agerpres.

FOTO Olandezii de la Damen intră pe piața vaselor de croazieră cu un mega-iaht construit la Mangalia CITEȘTE ȘI FOTO Olandezii de la Damen intră pe piața vaselor de croazieră cu un mega-iaht construit la Mangalia

Changan, Dongfeng și FAW vor avea fiecare o participație de 15% în compania de investiții, în timp ce Suning va fi cel mai mare acționar, cu 19%.

Diviziile de investiții ale Alibaba și Tencent 'vor deține restul acțiunilor, împreună cu alte fonduri.

Societatea mixtă va investi pe segmentul ride-sharing, în special în vehicule electrice.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ride-sharing
internet
china