Producția auto din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din 1956, din cauza penuriei de chip-uri și a pandemiei

Producția auto din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din 1956, din cauza penuriei de chip-uri și a pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 aug 2021

Producția de autovehicule din Marea Britanie a ajuns la un nivel minim, comparabil cu cel din 1956, în luna iulie, potrivit cifrelor publciate de asociația producătorilor de autovehicule din această țară, SMMT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marea Britanie a înregistrat o scădere de 38% a producției de vehicule, volumul de 53.438 de unități asamblate în luna iulie fiind cel mai slab înregistrat în luna a șaptea din 1056 și până astăzi. Cauzele sunt în principal criza de semiconductori, dar și absențele cauzate de pandemia de coronavirus care a cuprins țara de peste un an. Din totalul de vehicule produse, volumele destinate pieței interne au scăzut cu aproape 39 de procente, la 8.233 de unități, în timp ce cele pentru export s-au ridicat la 45.205 unități, cu 37,4% mai puține decât în 2020. Asociația patronatului din industria auto nu amintește de impactul Brexitului asupra bunei funcționări a industriei, afectată de o serie de reduceri de volume, în ultimul an.

Datele SMMT mai arată că mai mult de un sfert din mașinile produse au fost vehicule electrice sau hibride, PHEV și HEV, fiind cea mai mare pondere a acestui tip de vehicule electrificate. De la începutul anului au fost produse în Marea Britanie 126.757 vehicule electrice sau hibrid.

INFOGRAFICE Tesla nu este nici pe departe cel mai inovativ constructor auto, fiind depășită de VW și Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Tesla nu este nici pe departe cel mai inovativ constructor auto, fiind depășită de VW și Mercedes-Benz

Pe întreg anul, producția mașinilor britanice reușește să fie peste cea din 2020, cu 552.361 unități, adică 18,3% mai multe decât anul trecut în intervalul ianuarie – iulie.

„Aceste cifre scot în evidență condițiile extrem de dure cu care constructorii britanici de automobile continuă să se confrunte. În timp ce impactul „pingdemiei” se va diminua, pe măsură ce se vor schimba regulile de carantinare, absența la nivel global a semiconductorilor arată prea puține semne de încetare. Industria auto din Industria auto din Marea Britanie face tot ce poate pentru a menține producția, mărturie a adaptabilității forței sale de muncă și a proceselor de fabricație, dar guvernul poate ajuta continuând măsurile Covid de susținere existente în prezent și stimulând competitivitatea noastră cu o reducere a tarifelor la energie și a taxelor pe afaceri pentru un sector care este strategic important”, a declarat Mike Hawes, președintele SMMT.

Producția auto din Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din 1956, din cauza penuriei de chip-uri și a pandemiei

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
auto
masini