Producția de automobile din România a coborât la niveluri minime. Dacia și Ford, un nivel pe care nu l-au mai atins niciodată împreună

Producția de automobile din România a coborât la niveluri minime. Dacia și Ford, un nivel pe care nu l-au mai atins niciodată împreună
scris 16 nov 2021

Uzinele Dacia și Ford au produs în luna octombrie un nivel pe care nu l-au mai atins niciodată împreună, acesta fiind de numai 30% din volumul maxim pe care cele două uzine l-au înregistrat în 2020, în luna septembrie, când era recordul industriei auto.

Cifrele de producție de la Mioveni și de la Craiova au însumat, în luna octombrie, doar 18.277 autoturisme, după cum arată statisticile transmise de ACAROM. Scăderea față de luna octombrie 2020 este de 35%, fiind înregistrată o pierdere de 33.141 de vehicule, după cum reiese din analiza datelor transmise anterior. Valoarea mașinilor pierdute se ridică la aproximativ 500 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Uzina Dacia a produs la un nivel pe care nu l-a mai atins din perioada în care producea prima generație Logan. Cele 13.820 de unități reprezintă aproximativ 45% din producția înregistrată de marca Dacia în urmă cu un an. Diferența în minus este de 15.800 de autoturisme. Dacia produce volume mai mici decât cel înregistrat în octombrie doar în lunile de vară (august) când fabrica este, de fapt, oprită și intră în remont.

La Craiova, producția a fost și mai mică: 4.457 de unități, echivalentul a 20% din producția înregistrată anul trecut. Este vorba despre o diferență uriașă, de 17.200 de autoturisme pierdute, comparativ cu anul trecut.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

După 10 luni, producția de autoturisme din România, grav afectată de criza de semiconductori, a ajuns la 333.179 de unități, fiind înregistrată pentru prima dată îna cest an o scădere față de anul trecut, de 6,5%, echivalentul a 23.312 unități în minus. Dacă se menține acest nivel, România nu va mai ajunge la pragul de 400.000 de autoturisme produse.

Dacia a asamblat, în primele 10 luni ale anului, 208.104 vehicule, cu 3.541 mai puține decât în perioada similară din 2021, reprezentând o scădere de 1,6%, iar Ford a asamblat 125.075 autovehicule, cu 13,6% mai puține, respectiv cu 19.771 unități în minus.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Cele două uzine au fost nevoite să oprească producția în repetate rânduri, din cauza lipsei de componente electronice, astfel că livrările de automobile către clienți au acumulat în prezent întârzieri foarte mari, de până la 6 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie dacia
productie ford
dacia mioveni
ford craiova