VIDEO & FOTO Mercedes, lider pe segmentul electric: a lansat oficial EQB, al cincilea model cu baterii

VIDEO & FOTO Mercedes, lider pe segmentul electric: a lansat oficial EQB, al cincilea model cu baterii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 nov 2021

Mercedes-Benz intră în segmentul mașinilor electrice cu versiunea SUV-ului GLB propulsată exclusiv cu baterii și echipată cu cele mai noi tehnologii. Mașina a fost lansat acum în Europa și va fi construită în uzina din Kecskement, aflată la doi pași de România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz EQB este cel mai noi model al companiei germane propulsat exclusiv cu baterii. Noul EQB are la bază structura lui GLB, un SUV de clasă compactă, pentru care Mercedes a investit mai bine de 100 de milioane de euro în uzina sa din Ungaria, Kecskemet, pentru transformarea liniilor de producție.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Cu un design modificat, dar cu o structură comună cu GLB, noul EQB devine al doilea cel mai accesibil Mercedes electric și un concurent pentru Audi Q4 e-tron. Mașina a fost prezentată în premieră în China, care va fi și cea mai mare piață a acestui model, și va începe livrările în Europa în 2022. Cu acest model, Mercedes-Benz se poate lăuda cu o gamă aproape completă de modele electrice, începând cu SUV de mici dimensiuni EQA și continuând cu cele trei limuzine, EQC, EQE și EQS.

Designul lui EQ este foarte apropiat de cel al SUV-ului GLB, cele mai importante diferențe fiind vizibile la partea frontală, acolo unde se găsește și grila specifică electricelor Mercedes, dar și la spate, unde blocurile optice au un contur diferit.

VIDEO & FOTO Mercedes, lider pe segmentul electric: a lansat oficial EQB, al cincilea model cu baterii

Dimensiunile sunt standard pentru clasa compactă, cu 4,68 metri lungime, o lățime de 1,83 metri și o lățime de 1,66 metri. Mașina va avea și opțiunea cu șapte locuri, similar cu cea regăsită pe GLB.

VIDEO Dacia Spring: test de utilizator după primii 1.500 km. Truc descoperit CITEȘTE ȘI VIDEO Dacia Spring: test de utilizator după primii 1.500 km. Truc descoperit

Motorizările, cea mai importantă specificație a acestui model, sunt două: modelul entry va fi unul cu o putere de 168 kW, iar modelul de top va avea 215 kW. Ambele variante vor avea tracțiune integrală, asigurată de două motoare diferite, între care motorul principal va fi amplasat frontal, iar motorul suplimentar, care va fi acționat doar la nevoie, va acționa puntea spate.

VIDEO & FOTO Mercedes, lider pe segmentul electric: a lansat oficial EQB, al cincilea model cu baterii

Bateria oferită la acest moment va fi un a de 66,5 kWh, care va asigura 419 km, în regim WLTP. Încărcarea bateriei, de la 10 la 80%, la o stație de 100kW, va fi posibilă în 32 de minute. Pentru viitor, planurile Mercedes prevăd o baterie mai mare, dar și versiuni cu un singur motor și tracțiune doar pe puntea față.

Mercedes EQB va fi construit atât în uzina din Kecskemet, Ungaria, aflată la 140 km de granița cu România, cât și în Beijing, China.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes eqb
mercedes electrice
masini electrice