Producția noului Duster începe cu stângul, transferul contribuțiilor lovește și Dacia. Angajații opresc munca pe 7 noiembrie

Producția noului Duster începe cu stângul, transferul contribuțiilor lovește și Dacia. Angajații opresc munca pe 7 noiembrie
scris 2 nov 2017

Sindicatele Dacia au confirmat acțiunea de protest anunțată anterior, toți membrii de sindicat fiind anunțați prin intermediul unor flyere că pe 7 noiembrie va fi desfășurată o amplă mișcare sindicală.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acțiunea are ca princială temă măsurile de modificare a Codului Fiscal, prin care sunt tranferate în sarcina angajaților contribuțiile sociale. Un alt motiv de supărare anunțat de sinidcate este întârzierea construcției Autostrăzii Sibiu – Pitești, care ar putea genera pierderea de locuri de muncă. Nu în ultimul rând, flyerele mai vorbesc și despre „guvernul trădător al intereselor cetățenilor din România.”.

Tesla a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei, de 619 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Tesla a raportat cea mai mare pierdere trimestrială din istoria companiei, de 619 milioane de dolari

Sindicatele Dacia au început să protesteze în luna octombrie, în Mioveni, dar în număr destul de mic. Acum, protestul se anunță a fi unul de amploare, care va determina conducerea uzinei să oprească producție cel puțin câteva ore.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Tot în luna noiembrie, liderul de sindicat Ion Iordache a anunțat că aproximativ 1.000 de membri ai sindicatului pe care îl conduce vor participa la o manifestație națională, organizată la București de Blocul Național Sindical.

Dacia a început de câteva zile producția noii generații Duster, primele exemplare fiind deja expediate către dealerii din România și din alte țări. Ritmul de fabricație va fi afectat, în cazul în care protestul sinidicatului va avea loc în condițiile anunțate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
sindicate