Profitul net al Ford cade cu 56% în T3, la 1 miliard dolari, din cauza rechemărilor, scăderii vânzărilor și costurilor cu lansări

Profitul net al Ford cade cu 56% în T3, la 1 miliard dolari, din cauza rechemărilor, scăderii vânzărilor și costurilor cu lansări
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2016

Profitul net al Ford Motor a scăzut cu 56% în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la aproape 1 miliard de dolari, din cauza cheltuielilor legate de campaniile de rechemări, scăderea volumului vânzărilor în SUA și a costurilor generate de lansările de produse, care au erodat marjele pe piața americană, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ford a obținut un profit operațional echivalent cu 26 de cenți pe acțiune, peste estimările analiștilor, de 20 de cenți pe acțiune.

Rezultatele includ un impact de 600 de milioane de dolari înregistrat în trimestrul al treilea pentru rechemările în service ale unor vehicule, din motive de siguranță, arată news.ro.

Veniturile au scăzut cu 6%, la 35,9 miliarde de dolari, pe fondul unui declin ușor al livrărilor la nivel global, inclusiv pe piața americană.

Renault-Nissan apasă pedala de accelerație în domeniul tehnologiilor autonome de condus prin achiziția unei firme de software CITEȘTE ȘI Renault-Nissan apasă pedala de accelerație în domeniul tehnologiilor autonome de condus prin achiziția unei firme de software

Ford a confirmat previziunea anuală a unui profit înainte de taxe ajustat de 10,2 miliarde de dolari, dar și faptul că marjele din SUA vor scădea comparativ cu 2015.

Al doilea mare producător auto american a precizat că creșterea vânzărilor și a profitului în China, precum și avansul pieței europene au contribuit la compensarea unui declin de 57% al profitului în America de Nord, regiune care generează peste 80% din profitul Ford.

Profitul operațional din America de Nord a scăzut la 1,3 miliarde de dolari, comparativ cu 2,9 miliarde de dolari în intervalul similar al anului trecut.

În Europa, Ford a obținut un profit operațional de 138 de milioane de dolari, față de numai 9 milioane de dolari în urmă cu un an.

Compania anticipează că Brexitul va avea un impact de 140 de milioane de dolari asupra profitului din al doilea semestru al anului 2016 și de alte 600 de milioane de dolari în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
profit