Proprietarul Dacia, Renault, și Air France primesc împrumuturi masive

Proprietarul Dacia, Renault, și Air France primesc împrumuturi masive
scris 25 apr 2020

Operatorul aerian Air France va primi împrumuturi garantate de statul francez în valoare de 7 miliarde de euro (7,6 miliarde de dolari), pentru a evita o criză de numerar în contextul actual al crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a anunțat vineri ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire.

Acesta a adăugat că statul francez pregătește și împrumuturi de aproximativ 5 miliarde de euro pentru producătorul auto Renault, proprietarul Dacia, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Toyota a prezentat în premieră noul SUV Yaris Cross

Joi, directorul general interimar al Renault, Clotilde Delbos, a anunțat că producătorul auto poartă discuții cu Guvernul francez pentru a-și asigura împrumuturi garantate de stat în valoare de mai multe miliarde de euro, ca măsură de securitate în contextul actual al crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19).

Clotilde Delbos a spus că Renault are suficiente lichidități pentru a face față crizei, dar că recurge la linii de credit și ajutoare acolo unde este posibil, inclusiv în Franța și pe piețele emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
daca
air france
virus