Protocol între Primăria Capitalei, Ministerul Transporturilor și CFR pentru Podul Constanța, cu lucrări blocate de mulți ani

Protocol între Primăria Capitalei, Ministerul Transporturilor și CFR pentru Podul Constanța, cu lucrări blocate de mulți ani
scris 22 mai 2019

Primăria Capitalei, Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA au semnat, miercuri, un protocol pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din București. Prima lucrare vizează podul Constanța, termenul de finalizare fiind de două – trei luni.

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat, miercuri, la sediul Primăriei Capitalei, împreună cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general al Companiei Naționale de Cai Ferate CFR SA, Constantin Axinia, un protocol de colaborare pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, printre care se numără și podul Constanța, scrie News.ro.

Podul este pe Calea Griviței.

”Prin semnarea acestui protocol, Primăria Capitalei și autoritățile centrale se angajează să colaboreze pentru demararea, de urgență, a unor obiectivebde investiție comune, cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, în special în cazul celor care necesită intervenții urgențe. Astfel, facem pași concreți pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, care necesită avize și aprobări atât din partea autorităților centrale cât și din partea Primăriei Capitalei. Vom constitui grupuri de lucru cu participarea specialiștilor de la cele două instituții, ceea ce va duce, cu certitudine, la deblocarea unor situații care trenează de ani de zile. Unul dintre obiectivele care vor întra de urgență în reparații este podul Constanța", a declarat Gabriela Firea.

FOTO Circulație îngreunată pe Magistrala 2 de metrou CITEȘTE ȘI FOTO Circulație îngreunată pe Magistrala 2 de metrou

La rândul său, ministrul Răzvan Cuc a precizat că ordinul de începere a lucrărilor de punere în siguranță a podului Constanța, obiectiv de infrastructură aflat într-o stare de degradare avansată, va fi dat în zilele următoare.

” Vom începe cu partea de suprastructură, iar apoi vom putea începe lucrările de modernizare a podului. Temenul de finalizare este de 2-3 luni, și se va lucra în special în timpul nopții, pentru a nu afecta traficul rutier", a spus Răzvan Cuc.

Totodată, Gabriela Firea a explicat că, datorită semnării acestui protocol, lucrările de modernizare capitală a podului realizate de ministerul Transporturilor se vor putea desfășura în coordonare cu proiectul Primăriei Capitalei, de reconfigurare și sistematizare a arterei care subtraversează podul Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
ministerul transporturilor