PSA anunță încheierea procesului de achiziție a serviciilor financiare ale GM Europe

PSA anunță încheierea procesului de achiziție a serviciilor financiare ale GM Europe

Carlos Tavares, CEO PSA Group

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 nov 2017

PSA Group a finalizat și a doua parte a contractului de achiziție încheiat cu General Motors, privind diviziile financiare ale GM în Europa, dedicate mărcii Opel. Partenerul principal în această tranzacție a fost BNP Paribas.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

PSA Group și BNP Paribas au anunțat că procesul de achiziție în parteneriat a societăților financiare captive ale Opel și Vauxhall, deținute de General Motors, s-a finalizat. Procesul a fost lansat odată cu semnarea cotnractului de cumpărare a mărcilor Opel și Vauxhall, însă a durat mai mult din cauza procedurilor speciale privind instituțiile financiare.

Cei doi noi proprietari au construit o nouă organizație care regrupează Opel Bank, Opel Financial Services și Vauxhall Finance. Noua entitate va avea ca scop finanțarea activităților de cumpărare a automobilelor Opel și Vauxhall precum și activitatea dealerilor acestor mărci, sub directa supraveghere a PSA Finance și BNP Paribas Personal Finance.

VIDEO & FOTO Volvo XC60 a fost lansat oficial pe piața din România. Importatorul estimează venituri de peste 3 milioane de euro de la acest model, în 2017 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Volvo XC60 a fost lansat oficial pe piața din România. Importatorul estimează venituri de peste 3 milioane de euro de la acest model, în 2017

Serviciile oferite prin intermediul celor 1.800 de dealeri din 11 țări vor acoperi creditele auto, contractele de închiriere și service, produse de finanțare și asigurarea a concesionarilor. Volumul tranzacțiilor celor trei instituții cafre au fost reunite acum s-a ridicat anul trecut la aproximativ 9,6 miliarde euro.

Au fost anunțate și persoanele care vor conduce noua structură, Alexandre Sorel, CEO (vinde din PSA Finance), Pascal Brasseur (vine din BNP Paribas) și Erhard Paulat (a rămas din vechiul GM Financial), CEO adjuncți. Aceștia au ca principală misiune prezentarea, după 100 de zile, a unui plan strategic, care să urmărească accelerarea dezvoltării organizației și să propună oferte competitivie pentru clienții Opel și Vauxhall.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
opel