PSA ar putea închide una din uzinele Vauxhall din Marea Britanie, după Brexit

PSA ar putea închide una din uzinele Vauxhall din Marea Britanie, după Brexit
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 nov 2018

PSA Group ar putea închide una din cele două fabrici ale Vauxhall din Marea Britanie, ca urmare a efectelor Brexit dar și în virtutea procesului de restructurare a operațiunilor Opel/Vauxhall.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opel/Vauxhall ar putea rămâne fără una dintre uzine, dacă șefii companiei PSA, cea care deține de anul trecut cele două mărci, germană și britanică, vor considera că două sunt prea multe, arată surse din cadrul companiei citate de Automotive News. Ieșirea Marii Britanii din UE și restructurarea fostei companii germane cumpărată de PSA sunt două motive temeinice pentru a renunța la producția dintr-una din cele două uzine de pe insulă.

Alternativele luate în considerare sunt oprirea producției o bună bucată de timp sau crearea de stocuri de componente, pentru a evita criza post Brexit.

Compania a refuzat să comenteze aceste informații, declarând oficial că PSA Group nu a luat nicio decizie în acest sens. „Avem câteva soluții pentru diferite scenarii”.

PSA Group a circa 3000 de angajați în Marea Britanie, cei mai mulți în fabrica din Ellesmere Port, unde sunt fabricate modelele Astra.

Italia introduce legea „anti-Netflix” pentru a-și proteja industria cinematografică CITEȘTE ȘI Italia introduce legea „anti-Netflix” pentru a-și proteja industria cinematografică

Piața auto din Marea Britanie se află deja în declin din cauza crizei dieselurilor și perspectiva unui Brexit dur îi determină pe analiști să prevadă o cădere și mai intensă a pieței. Marca Vauxhall se numără printre cele care au înregistrat cele mai mari scăderi, în comparație cu Peugeot și Citroen, care stau în marja medie a pieței.

PSA a tăiat circa 650 de locuri de muncă în Ellesmere, de la preluarea companiei, în timp ce la Luton a anunțat investiții de 100 milioane de euro și introducerea unui nou model în fabricație.

Potrivit datelor biroului pentr transporturi, 80% din vehiculele produse în Marea Britanie sunt exportate, dar aceste cifre vor fi puternic afectate de Brexit.

Carols Tavares, CEO-ul PSA Group, a declarat anterior că dacă nu va fi un acord UE  - Marea Britanie, responsabilitatea sa va fi să protejeze compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
vauxhall
psa
marea britanie
brexit