PSA Group angajează un schimb întreg la uzina din Vigo, Spania, pentru a crește producția SUV-ului 2008

PSA Group angajează un schimb întreg la uzina din Vigo, Spania, pentru a crește producția SUV-ului 2008
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 sep 2020

PSA Group va angaja un schimb întreg pentru uzina din Vigo, Spania, pentru a putea crește ritmul de producție al micului SUV 2008. Cererea pentru acest model, care are și o versiune electrică, a crescut seminificativ în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peugeot vrea să crească volumul de producție pentru 2008, ca urmare a cererii tot mai mari, în Europa. Compania anunță că începând din 10 octombrie va adăuga încă un schimb în uzina din Vigo, format din 600 de persoane, care vor urca astfel la patru schimburi pe două linii de producție. Sistemul este unul inovativ, cu trei schimburi zi-noapte și un schimb de weekend. Sistemul este o premieră pentru fabrica PSA din Spania, în care este asamblat, din 2019, și modelul 2008.

Începând din februarie anul acesta a fost introdusă în fabricație și versiunea complet electrică.

Uzina PSA din Vigo produce 2.300 de vehicule pe zi, iar din octombrie se vor adăuga 2.400 de unități produse în weekend. Potrivit companiei, mai puțin de jumătate din mașinile produse aici sunt 2008, restul fiind vehiculele comerciale Rifter, Partner și variantele de la Citroen Berlingo, Opel Combo, precum și Toyota Proace, la care se adaugă C4 Spacetourer și perechea 301/C-Elysee.

Cel de-al patrulea schimb al uzinei - care trebuia să înceapă activitatea încă din martie, dacă nu apărea epidemia de coronavirus - va beneficia de circa 100.000 de euro de pregătire. La finalul procesului de angajare, uzina PSA din Vigo va avea 7.500 de angajați.

Dacia pierde cotă de piață în Europa, după șapte luni și peste 150.000 de vehicule în minus CITEȘTE ȘI Dacia pierde cotă de piață în Europa, după șapte luni și peste 150.000 de vehicule în minus

Uzina din Vigo este una dintre cele trei facilități de producție ale PSA Group din Spania, pe lângă cele din Madrid și Zaragoza, fiind totodată una dintre cele mai mari uzine din Europa, cu o capacitate de peste 600.000 de unități anual.

A doua generație a modelului Peugeot 2008 a fost lansată anul trecut, iar versiunea electrică a fost introdusă la începutul acestui an. Vânzările modelului au crescut în ultimele luni, odată cu ieșirea din blocajul provocat de coronavirus, în iulie volumul raportat fiind de 19.773 de unități, în Europa, în creștere cu peste 50% față de iulie 2019. După șapte luni, Peugeot 2008 are 73.004 unități înmatriculate în UE, în scădere cu 33.000 de unități față de volumul înregistrat anul trecut, evident, din cauza pauzei de peste două luni din perioada martie – mai. Modelul 2008 este al doilea cel mai vândut model al Peugeot.

viewscnt
Afla mai multe despre
peugeot 2008
uzina psa vigo
masini electrice