Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria rămân funcționale pentru tranzitul cetățenilor români și mărfurilor

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria rămân funcționale pentru tranzitul cetățenilor români și mărfurilor
scris 31 aug 2020

Cele 12 puncte de trecere a frontierei cu Ungaria vor funcționa normal, ca și până acum, a dat asigurări, luni, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, după o discuție cu omologul său ungar, Sandor Pinter. Astfel, tranzitul cetățenilor și mărfurilor pe teritoriul Ungarie va fi permis în acealeași condițiica și până acum. 

De ce este important: Vineri, autoritățile din Ungaria au anunțat că închid granițele pentru străini de marți, 1 septembrie, în încercarea de a reduce infectările cu noul coronavirus.

Traficul crește la frontiera cu Ungaria înainte de închiderea granițelor anunțată pentru 1 septembrie. Peste 35.000 de persoane în tranzit în doar 24 de ore. Poliția lucrează la capacitate maximă CITEȘTE ȘI Traficul crește la frontiera cu Ungaria înainte de închiderea granițelor anunțată pentru 1 septembrie. Peste 35.000 de persoane în tranzit în doar 24 de ore. Poliția lucrează la capacitate maximă

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a arătat că, în urma discuțiilor cu autoritățile ungare, nu va fi suspendată activitatea în niciunul din cele 12 puncte de trecere a frontierei spre Ungaria, deschise în prezent.

Prin urmare, traficul va fi permis, ca și până acum, pe la punctele de trecere a frontierei Petea, Urziceni, Valea lui Mihai, Borș, Vărșand, Turnu, Nădlac I, Nădlac II, Cenad, Săcuieni, Curtici (feroviar), Salonta.

Mai mult, Marcel Vela a arătat că are promisiunea părțuii ungare că după inaugurarea punctului de trecere Borș II, acesta va fi operaționalizat și deschis în cel mai scurt timp cu putință.

Bugetul Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei CITEȘTE ȘI Bugetul Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 60 de milioane de lei

Ministerul de Externe a transmis, sâmbătă, că ministrul Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică cu omologul său ungar Péter Szijjártó, în contextul clarificărilor cerute după ce Ungaria a anunțat că își închide granițele.

"În cadrul discuției a fost obținută confirmarea, din partea ministrului Péter Szijjártó, că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români - lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate", a precizat MAE.

Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice.

GALERIE FOTO Atenție! Autoritățile încep să ridice mașinile abandonate, după înăsprirea legislației. Proprietarii, somați să ia automobilele de pe spațiul public, altfel vor plăti pentru returnare CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Atenție! Autoritățile încep să ridice mașinile abandonate, după înăsprirea legislației. Proprietarii, somați să ia automobilele de pe spațiul public, altfel vor plăti pentru returnare

MAE reamintește că, în prezent, sunt aplicabile următoarele condiții de tranzit pentru pasageri:

- durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
- persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19;
- să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării și țara de destinație, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către țara de destinație.

Condiții de călătorie pentru Ungaria actualizate periodic sunt disponibile la următorul link: http://www.mae.ro/node/51934.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate și publicate pe pagina web a poliției ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă (http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo?field_hat_rszakasz_value=rom%C3%A1n+hat%C3%A1rszakasz).

Piața de vehicule electrice din Europa a atins un nivel record în iulie. Dacia, scădere ușoară față de luna anterioară CITEȘTE ȘI Piața de vehicule electrice din Europa a atins un nivel record în iulie. Dacia, scădere ușoară față de luna anterioară

"De la 1 septembrie, cetățenii străini nu vor mai putea intra pe teritoriul Ungariei", a declarat Gergely Gulyás, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

El a spus că cetățenii ungari care se întorc din străinătate vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină sau să prezinte două teste negative pe care trebuie să le plătească.

Guvernul Ungariei a indicat faptul că închiderea granițelor va dura o lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
inchidere granite
tranzit
lucratori transfrontalieri
bogdan aurescu