Rabla Local 2023 se prelungește

Rabla Local 2023 se prelungește
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2023

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul programului privind casarea autovehiculelor uzate - Rabla Local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Rabla Local până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT), arată Adevărul.

FOTO Porsche a prezentat în premieră „cel mai puternic Cayenne” CITEȘTE ȘI FOTO Porsche a prezentat în premieră „cel mai puternic Cayenne”

Data inițială până la care se puteau face înscrieri era 31 august.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

De asemenea, persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare și să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au care au încheiat contracte de delegare cu AFM.

Lista primăriilor care participă în cadrul programului poate fi consultată aici.

„Sunt 500 de primării din toată țara înscrise în acest program ai căror locuitori vor beneficia de cei 3.000 lei oferiți în schimbul casării unui autovehicul vechi și poluant fără a avea obligația de a achiziționa un autovehicul nou în schimb. Acest program are ca scop eliminarea din circulație a mașinilor uzate, cu grad ridicat de poluare pentru atingerea țintelor stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență” anunța președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Nou jucător: Cel mai mare producător din Europa și SUA al unui tip de e-biciclete premium intră în România CITEȘTE ȘI Nou jucător: Cel mai mare producător din Europa și SUA al unui tip de e-biciclete premium intră în România

După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul Programului.

Ulterior, persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu și 600 lei susținuți din bugetul local).

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla local
masini