Toyota repornește rapid fabricile oprite, cu două excepții

Toyota repornește rapid fabricile oprite, cu două excepții
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 aug 2023

Constructorul nipon Toyota a anunțat că repornirea fabricilor oprite din cauza unor defecțiuni ale sistemului informatic se va face în 30 august. Compania susține că nu există indicii pentru un atac cibernetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota a anunțat că repornește 25 de linii de producție în 12 uzine din Japonia, din totalul de 28 de linii în 14 uzine, oprite în ziua de 29 august, odată cu schimbul al doilea al zilei. Excepție vor face uzinele Kyushu Miyata și Daihatsu Kyoto. Toyota spune că sistemele vor fi pornite chiar de la schimbul unu al zilei de 30 august, însă operațiunile de producție vor începe doar în schimbul al doilea.

Reprezentanții Toyota au precizat că vor continua să investigheze cauzele care au condus la „defecțiuni ale sistemului de comenzi pentru producție”, dar au subliniat că „defecțiunea sistemului nu a fost cauzată de un atac cibernetic”.

Toyota a suspendat operațiunile la toate cele 14 uzine ale grupului din Japonia CITEȘTE ȘI Toyota a suspendat operațiunile la toate cele 14 uzine ale grupului din Japonia

Toyota se așteaptă la un nivel de producție record pentru acest an, după ce la jumătatea anului calendaristic și după primul trimestru al anului fiscal valorile de producție și de vânzări au fost peste cele din anul anterior, marcând valori istorice. Cu 5,42 de milioane de vehicule vândute în prima jumătate a anului 2023, Toyota ar putea depăși în premieră 11 milioane de vehicule, la finalul anului, o valoare pe care niciun constructor auto nu a atins-o vreodată, dar de care s-a apropiat VW Group în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
fabrici toyota oprite