Rechemări Hyundai și Mercedes. O trapă poate zbura, la propriu

Rechemări Hyundai și Mercedes. O trapă poate zbura, la propriu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 feb 2024

Două dintre mărcile importante din piața auto europeană au început anul cu campanii de rechemări. Hyundai trebuie să remedieze posibile defecțiuni ale alimentării cu ulei, în timp ce Mercedes Benz are probleme cu trapa de sticlă, care poate zbura, la propriu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mercedes-Benz a fost obligată să recheme în service modelele A Class, CLA, GLA, GLC și S Class, produse în perioada 2012 – 2020, pentru o posibilă defecțiune a trapei panoramice de sticlă de pe acoperiș. Un număr de 4.236 de autoturisme au fost adăugate de autoritățile din Germania la cele 16.800 rechemate anterior, pentru acest defect. Mașinile vor merge în service unde va fi verificată și înlocuită trapa, deoarece există riscul pierderii ei în mers.

Mercedes-Benz a fost în 2023 marca auto cu cele mai multe rechemări, respectiv 38 de campanii inițiate pentru 20 de modele.

Piața auto din România începe anul cu creștere. Top 20 cele mai vândute mașini CITEȘTE ȘI Piața auto din România începe anul cu creștere. Top 20 cele mai vândute mașini

O altă rechemare la început de an a fost raportată de Hyundai, care este obligată să aducă în service aproape 100.000 de automobile Tucson și i30, pentru defecțiuni ale sistemului de ungere al motorului. Mașinile au fost produse între 2018 și 2020 în uzina din Cehia a mărcii și prezintă un real risc de accident, din cauza instalației de alimentare cu ulei care poate conduce la distrugerea motorului și chiar la blocarea sistemului de frânare, prin oprirea funcționării servo-frânei.

Operațiunile de reparații din service presupun verificarea și îndepărtarea unor componente din sistemul de alimentare cu ulei. Marca Hyundai a mai derulat o rechemare cu aceeași defecțiune pentru modelele Kona și i40.

Hyundai nu este una dintre mărcile auto cu multe rechemări în service. În 2023, Hyundai a demarat doar șapte campanii, pentru 12 modele. Kona a fost modelul cu cele mai multe probleme potențiale, pe baza statisticilor din rechemări.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare mercedes
rechemare hyundai
defectiuni ulei hyundai tucson