Renault a oprit toate fabricile sale din lume, cu excepția Chinei și Coreei de Sud

Renault a oprit toate fabricile sale din lume, cu excepția Chinei și Coreei de Sud
scris 31 mar 2020

Renault a anunțat că a oprit producția la toate uzinele sale din lume, din cauza impactului epidemiei de coronavirus, cu excepția uzinelor din China și din Coreea de Sud.

Grupul francez Renault, care deține și marca Dacia, a anunțat oficial că a oprit toate fabricile sale la nivel global. Singurele excepții sunt cele din China și Coreea de Sud, care au fost repornite sau se află în proces de repornire.

„Grupul plănuiește să repornească activitățile deproducție în celelalte țări imediat ce condițiile permit și va implementa măsuri corespunzătoare pentru a răspunde efectiv cererii comerciale”, se arată în comunicat.

Ministrul Economiei: Companiile din industria auto vor să facă ventilatoare mecanice în țară CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei: Companiile din industria auto vor să facă ventilatoare mecanice în țară

În Europa, Renault are uzine închise în Franța, Slovenia, Portugalia, dar și în Turcia și Maroc, uzine care produc pentru piața europeană. De asemenea, uzina Dacia din România, care produce și mașini sub marca Renault, dar și caroserii destinate uzinelor Renault, a fost închisă temporar.

Ultimele uzine închise sunt cele din America de Sud și India.

Compania a anunțat în urmă cu câteva zile că amână adunarea generală a acționarilor pentru o dată ce va fi anunțată ulterior, în mai sau iunie, tot din cauza epidemiei de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrici renault
inchidere fabrici renault
inchidere fabrica dacia