Renault a publicat prima fotografie cu noul SUV electric, ce va fi prezentat la Paris, luna aceasta

Renault a publicat prima fotografie cu noul SUV electric, ce va fi prezentat la Paris, luna aceasta
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2020

Renault a publicat pe Twitter o primă imagine cu viitorul SUV electric pe care îl va prezenta la Paris, în cadrul evenimentului „Renault eWays”. Alături de acesta va fi lansat și modelul Dacia Spring, primul automobil electric al mărcii românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Renault pregătește să lanseze propriul SUV electric, un model compact, înrudit cu Nissan Arya. Pentru început, mașina va fi expusă sub forma unui prototip, concept-car ce va sta în centrul evenimentului eWays, un minisalon auto ce va avea loc în spațiul din Boulogne – Billancourt care aparține constructorului. Evenimentul va găzdui, între 15 și 26 octombrie, exclusiv automobile electrificate, una dintre vedete fiind Dacia Spring, primul vehicul 100% electric al mărcii.

Cu doar câteva zile înainte de premieră, Renault a dat publicității doar un mic detaliu al acestui model nou, care nu lasă la vedere prea mult din aspectul exterior al mașinii.

Renault a publicat prima fotografie cu noul SUV electric, ce va fi prezentat la Paris, luna aceasta

SUV-ul ce va fi prezentat de marca Renault, descris ca „viitorul crossover bazat pe noua platformă CMF-EV electrică”, va avea dimensiuni compacte, potrivit informațiilor neoficiale, el având elemente comune cu Nissan Arya, dezvăluit deja în luna iulie. Despre acesta se știe deja că are o lungime de 4,59 metri, cu un ampatament de 2,77 metri, însă este posibil ca versiunea prezentată de Renault să fie mai mică, sub 4,50 metri. Alte caracteristici tehnice care s-ar putea regăsi la modelul Renault sunt bateriile, de 65 și, respectiv, 90 kWh, și posibil o versiune sport, 4x4.

VIDEO Noile sisteme de asistență în siguranța automobilelor, testate de EuroNCAP. Tesla Model 3, rezultate dezamăgitoare CITEȘTE ȘI VIDEO Noile sisteme de asistență în siguranța automobilelor, testate de EuroNCAP. Tesla Model 3, rezultate dezamăgitoare

Presa franceză a publicat, anterior, și un posibil nume pentru noul SUV electric: Zandar, denumire înregistrată deja de grupul francez. Cel mai recent concept-car electric prezentat de Renault a fost Morphoz (FOTO), care va sta, se pare, la baza unui al doilea SUV dezvoltat de marca franceză.

Evenimentul eWays se dorește a fi „o imersiune electrică fără precedent”, pe parcursul a 10 zile, fiind deschis vizitatorilor, presei și specialiștilor. Noul CEO al companiei, Luca de Meo, va fi prezent pentru a inaugura salonul și pentru a dezvălui noile modele.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault suv electric
renault zandar
dacia spring
masini electrice
dacia electrica