Hyundai Kona EV, rechemare în Coreea de Sud, pentru posibile incendii produse de baterie

Hyundai Kona EV, rechemare în Coreea de Sud, pentru posibile incendii produse de baterie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 oct 2020

Una dintre primele rechemări în service pentru vehiculele electrice de masă a fost demarată de Hyundai, pentru modelul său Kona EV. Motivul defecțiunii se află în zona bateriilor, care au, se pare, o problemă de fabricație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Hyundai va rechema modelul său Kona EV, pentru probleme ale celulelor bateriilor sale, care ar putea genera un scurt circuit și, ulterior, un in cendiu la bord. Potrivit informațiilor transmise de companie, este vorba despre o posibilă eroare de fabricație a celulelor de înaltă tensiune.

Anunțul a fost făcut de autoritățile coreene, citate de publicația Korea Herald, care au spus că este vorba despre peste 25.000 de unități Kona EV, fabricate între septembrie 2017 și martie 2020. Campania va demara pe 16 octombrie și va cuprinde atât o actualizare a software-ului care controlează sistemul de alimentare cu energie electrică, dar și o înlocuire a bateriilor, după inspectarea lor. Decizia de rechemare a fost luată după ce un număr de 13 cazuri de sucrt-circuit ale unor mașini Kona electrice au fost raportate.

SUV-ul Ford EcoSport, fabricat la Craiova, va primi o nouă versiune, Active, cu trăsături off-road CITEȘTE ȘI SUV-ul Ford EcoSport, fabricat la Craiova, va primi o nouă versiune, Active, cu trăsături off-road

Furnizorul de baterii spune că nu se cunoaște cauza exactă a incendiilor și respinge acuzațiile autorităților, care acuză defecțiuni ale bateriilor. „LG Chem și Hyundai Motor vor investiga împreună cauza exactă a incendiilor la Kona Electric, deoarece compania nu poate accepta anunțul ministrului”, au transmis reprezentanții furnizorului de celule, LG Chem.

În același timp, reprezentanții Hyundai au spus că este o rechemare „proactivă”, ca răspuns la suspiciunile de defecțiuni ale bateriilor.

În Europa nu a fost anunțată o eventuală rechemare a acestui model, unul dintre cele mai vândute vehicule electrice ale momentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai kona ev
rechemare kona
incendiu baterie