Renault analizează varianta reducerii participației la Nissan via un trust

Renault analizează varianta reducerii participației la Nissan via un trust
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2022

Grupul auto francez Renault SA ar putea transfera peste jumătate din participația pe care o deține la Nissan Motor către un trust, în ideea de a ajunge la o participație similară cu cea deținută de producătorul auto nipon la Renault, a anunțat cotidianul financiar japonez Nikkei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile, scrie Agerpres.

Efectul FTX: Brokerul Genesis suspendă activitatea diviziei de creditare, invocând cereri de retragere “anormale” . Colapsul riscă să afecteze și alți creditori de criptomonede, deja un nou faliment la orizont CITEȘTE ȘI Efectul FTX: Brokerul Genesis suspendă activitatea diviziei de creditare, invocând cereri de retragere “anormale” . Colapsul riscă să afecteze și alți creditori de criptomonede, deja un nou faliment la orizont

Potrivit Nikkei, Renault ar urma să transfere un pachet de 28% din acțiunile Nissan către o entitate juridică de tip trust, astfel că grupul francez ar rămâne cu o participație de doar 15% la constructorul japonez, echivalentă cu participația deținută de Nissan la Renault.

Un trust este o entitate juridică formată atunci când cineva transferă active către un mandatar sau o companie fiduciară, a cărei funcție principală este deținerea activelor și păstrarea sau, în unele cazuri, creșterea valorii acestora până când un astfel de fond fiduciar parțial sau întreg este distribuit unuia sau tuturor beneficiarilor numiți.

Discuțiile care se derulează în prezent între Renault și Nissan cu privire la alianța lor ar putea se se finalizeze prin cea mai mare restructurare a alianței de după 2018, când a fost arestat fostul director general al alianței Carlos Ghosn, acuzat de nereguli financiare.

Renault Group se bazează pe complementaritatea celor 5 mărci ale sale - Renault - Dacia - Lada - Alpine și Mobilize - și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 170.000 de salariați, Grupul a vândut 2,9 milioane de vehicule în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
nissan