Renault, decizii în legătură cu mandatul președintelui Senard și cel al CEO-ului Luca de Meo

Renault, decizii în legătură cu mandatul președintelui Senard și cel al CEO-ului Luca de Meo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 dec 2022

Consiliul Director al Renault Group, board-ul de supraveghere al companiei, s-a reunit pentru a lua mai multe decizii legate de managementul companiei. Prima decizie a fost cea referitoare la mandatul președintelui Jean Dominique Senard.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul Director al Renault SA, structura de conducere non-executivă a companiei, a hotărât în ​​unanimitate, la recomandarea Comitetului de guvernanță și compensare, să propună Adunării Generale a Acționarilor, programată anul viitor pe 11 mai 2023, reînnoirea mandatului președintelui Jean-Dominique Senard în calitate de director. Acționarii urmează să decidă dacă Senard va fi reales în postul de președinte al Consiliului Director.

Consiliul Director a decis de asemenea să propună Adunării Generale a Acționarilor numirea în funcția de director, membru al Consiliului, a lui Luca de Meo, în prezent CEO al companiei, președinte al Consiliului de Administrație. Consiliul a anunțat că Meo „a fost felicitat pentru toată munca depusă de la 1 iulie 2020 și pentru succesele deja obținute”.

Același consiliu a mai decis reînnoirea mandatului Annettei Winkler, președinte al Comitetului de Strategie și Sustenabilitate, în calitate de director, membru în Consiliul Director.

Creștere a pieței auto din Europa, care confirmă ieșirea din criză. Dacia, printre puținele mărci care au rezultate mai bune în 2022 CITEȘTE ȘI Creștere a pieței auto din Europa, care confirmă ieșirea din criză. Dacia, printre puținele mărci care au rezultate mai bune în 2022

Un al treilea director, membru al consiliului, Frédéric Mazzella, și-a încetat mandatul de director mai devreme de finalul mandatului, ca urmare a altor angajamente profesionale.

Jean Dominique Senard și Luca de Meo sunt cei doi manageri care au reușit să-l înlocuiască pe Carlos Ghosn, cel care ocupa ambele funcții și care a fost demis în urma arestării sale din Japonia. Renault se află, sub conducerea celor doi, în plin program de restructurare și reorganizare, un plan denumit simbolic de Luca de Meo „Renaulution”. După instalarea lui Meo, Renault a reușit să revină pe profit, și-a restructurat semnificativ afacerea, în special în zona de costuri, și a început tranziția la propulsia electrică. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
director renault
presedinte renault
luca de meo