Renault se așteaptă la majorarea vânzărilor de mașini electrice

Renault se așteaptă la majorarea vânzărilor de mașini electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2023

Producătorul auto francez Renault se bazează în acest an pe vânzări mai ridicate la vehiculele electrice, în pofida scăderii activității economice, a afirmat directorul mărcii Renault, Fabrice Cambolive, pentru revista germană Autogazette, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"De la începutul anului, am observat o majorare a creșterii pentru mașinile electrice", a explicat Cambolive.

Din acest motiv, Cambolive se așteaptă ca Renault să continue să înregistreze creștere pe segmentul vehiculelor electrice în 2023. În plus, se îmbunătățește aprovizionarea cu semiconductori, ceea ce, consideră Cambolive, va reduce costurile cu mașinile electrice, atât pentru clienți cât și pentru producătorii auto, scrie Agerpres.

Autostrada „Unirii” A8 - Au fost aprobați indicatorii pentru secțiunea montană. Câte tuneluri va avea CITEȘTE ȘI Autostrada „Unirii” A8 - Au fost aprobați indicatorii pentru secțiunea montană. Câte tuneluri va avea

"La divizia noastră de vehicule electrice Ampere, nu numai că vom putea reduce și mai mult costurile cu mașinile electrice, ci și costurile fixe ale companiei noastre", a declarat oficialul Renault.

Anul trecut, Renault a anunțat că va crea două entități separate, una dedicată dezvoltării, producției și vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franța, și cealaltă dedicată dezvoltării și producției de motoare și cutii de viteze termice și hibride de nouă generație E-TECH, care va include operațiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia și America Latină. Divizia Ampere va avea sediul în Franța și aproximativ 10.000 de angajați. Societatea mixtă din domeniul vehiculelor cu motoare pe combustie înființată cu Geely, care va avea denumirea Horse, va avea sediul în afara Franței și aproximativ 19.000 de angajați pe trei continente.

Divizia Ampere va fi listată la bursă spre finalul acestui an.

Cambolive se așteaptă ca în urma reducerii costurilor Renault să devină mai competitivă pe piața vehiculelor electrice, clienții urmând să beneficieze de scăderea prețurilor.

Renault lucrează la un model electric de 25.000 de euro (27.000 de dolari). De asemenea, noua versiune electrică a modelului R5 ar urma să coste sub 30.000 de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
mașini electrice