Renault va fabrica în Spania cinci noi modele hibrid, până în 2024

Renault va fabrica în Spania cinci noi modele hibrid, până în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2021

 Renault va fabrica cinci noi modele de autovehicule hibrid în fabricile sale din Spania, ca parte a planului industrial care se estimează că va genera o valoare de 12 miliarde euro (14 miliarde dolari) și mii de contracte de muncă pe termen nelimitat, până în 2024, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Aceasta va transforma Spania în polul nostru pentru autovehicule electrice și hibrid", a anunțat CEO-ul Renault, Luca de Meo, la un eveniment prezidat de regele Felipe VI, la care a participat și șeful Executivului, socialistul Pedro Sanchez.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

De Meo a subliniat că fabricile spaniole ale mărcii din Palencia și Valladolid vor ajunge la randament maxim odată cu implementarea Planului Industrial 2021-2024 (Renaulution), care include, în plus, un proiect de economie circulară (reciclare de autovehicule uzate) în Sevilla, scrie Agerpres.

În Palencia se vor produce trei noi modele de autovehicule din clasele C și D SUV ale mărcii franceze, care vor fi fabricate eșalonat, în 2022, 2023 și 2024.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

În plus, fabrica de Caroserie și Montaj de la Valladolid va produce modele din segmentele B SUV și B+ SUV începând din 2024.

Totodată, este prevăzută o nouă familie de motoare pentru Fabrica de Motoare de la Valladolid, din 2023 și două noi cutii de viteze pentru fabrica din Sevilla, din 2022 și 2024.

La Valladolid, Renault intenționează să-și consolideze centrul cercetare-dezvoltare, acolo inginerii lucrând la partea de electricitate, conectivitate, baterii, hidrogen și servicii de mobilitate.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

"Acest plan va consolida Spania drept a doua casă a Renault", a afirmat De Meo.

Obiectivul "Renaultution" este acela de a schimba total modelul de afaceri al companiei, pentru a-l axa pe rentabilitate și nu pe volumul de vânzări, ca modalitate de a face față complicatei situații provocate de pandemia de Covid-19.

Renault deține patru fabrici în Spania, care produc autovehicule și componente mecanice, și, care, conform companiei, reprezintă 1,5 % din Produsul Intern Brut național și asigură 5% din exporturi.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Vânzările mondiale ale grupului s-au redus cu 21,3 % în 2020. Scăderea medie a fost de 25,8 % în Europa și, în cazul Spaniei, de 28,7%, conform datelor companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
spania
modele hibrid