ROMATSA, amendată pentru impunerea unui criteriu de vârstă controlorilor

ROMATSA, amendată pentru impunerea unui criteriu de vârstă controlorilor
scris 13 aug 2020

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis că impunerea unui criteriu de vârstă controlorilor de trafic este discriminare, iar ROMATSA a fost amendată cu 11.000 de lei.

”Introducerea și utilizarea pe parcursul procedurii de recrutare, pentru poziția de controlor trafic aerian, a criteriului de vârstă, fără a promova testul justificării obiective (criteriul să urmărească un scop legitim, să fie adecvat și necesar, respectiv să fie proporțional cu scopul urmărit) constituie o faptă de discriminare directă prin care s-a încălcat dreptul la egalitate de tratament în ceea ce privește încadrarea în muncă și ocuparea forței de muncă, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 6 din OG. 137/2000, republicată”, a transmis CNCD, printr-un comunicat de presă.

FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric ENYAQ iV

Sursa citată a precizat că s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 11.000 de lei față de Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A, scrie News.ro.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (5 voturi).

viewscnt
Afla mai multe despre
romatsa
cncd