Ryanair a deschis oficial baza aeriană din București

Ryanair a deschis oficial baza aeriană din București
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2016

Compania aeriană Ryanair, al treilea jucător de pe piața zborurilor low-cost din România, a deschis oficial o nouă bază în București, căreia îi alocă trei aeronave, și a scos la vânzare, cu această ocazie, bilete de avion cu prețuri începând de la 9,99 euro, doar dus, până în data de 5 noiembrie, pentru călătorii în decembrie și ianuarie, potrivit unui comunicat publicat joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ryanair este a treia linie companie linie aeriană low-cost din România, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați în primele șase luni, după Wizz Air și Blue Air, scrie News.ro.

Cele trei companii au transportat peste 4,5 milioane de pasageri în prima jumătate a acestui an, adică aproape două treimi (63%) din totalul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din România.

Ryanair va opera de la București peste 100 de zboruri săptămânale pe 13 rute, odată cu lansarea noii baze de la București, patru rute fiind noi pentru companie.

”Cele patru rute sunt către Berlin, Bristol, Palermo și Timișoara, dar și frecvențele mărite pentru Bruxelles, Dublin și Milano, sunt parte a calendarului vara 2017 București”, se arată în comunicat.

Compania va aloca pentru baza de la București, începând cu vara anului viitor, trei aeronave, o investiție de 300 milioane de dolari.

Britanicii vor să păstreze producătorii auto după Brexit: subvențiile pot depăși costul cu salariile angajaților CITEȘTE ȘI Britanicii vor să păstreze producătorii auto după Brexit: subvențiile pot depăși costul cu salariile angajaților

Compania va opera, din București, câte două zboruri pe zi către Berlin (Germania), Bristol (Marea Britanie) și Timișoara și câte un zbor pe zi către Milano - Malpensa (Italia). În plus, vor fi câtre nouă zboruri pe săptămână către Bruxelles (Belgia), trei zboruri pe săptămână către Palermo (Italia) și cinci săptămânale către Dublin (Irlanda).

Potrivit companiei, această exindere ar putea crea 1.400 de noi locuri de muncă.

La nivel global, Ryanair a anunțat recent un profit net cuprins în intervalul 1,3 miliarde euro-1,35 miliarde de euro în anul fiscal care se va încheia în martie, sub estimarea anterioară de 1,375-1,425 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair