Ryanair îmbunătățește estimările privind traficul aerian în anul financiar 2023

Ryanair îmbunătățește estimările privind traficul aerian în anul financiar 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2022

Operatorul aerian irlandez Ryanair a îmbunătățit estimările privind traficul aerian în anul financiar 2023, când ar urma să transporte 168 milioane de pasageri, după ce anterior previzionase 166,5 milioane de pasageri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recordul anual al Ryanair în privința transportului anual de pasageri a fost de 149 milioane de pasageri, înaintea pandemiei.

FOTO REPORTAJ Am intrat în Ford Otosan Kocaeli, locul de unde va fi controlată și coordonată fabrica Ford din Craiova CITEȘTE ȘI FOTO REPORTAJ Am intrat în Ford Otosan Kocaeli, locul de unde va fi controlată și coordonată fabrica Ford din Craiova

Anunțul vine după ce compania cu sediul la Dublin a raportat cel mai mare profit după taxe în perioada aprilie - septembrie 2022 și a anunțat că se așteaptă să revină la nivelul profitului anual de dinaintea pandemiei, de cel puțin un miliard de euro (993,80 milioane de dolari) anul acesta, scrie Agerpres.

Redresarea traficului și a profitabilității vor continua probabil să fie "extrem de solide" cel puțin în următorii trei ani, permițând companiei aeriene irlandeze, deja cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, să-și majoreze semnificativ cota de piață", a afirmat directorul general Michael O'Leary.

În perioada aprilie - septembrie 2022, Ryanair a obținut 1,371 miliarde de euro (1,36 miliarde de dolari), ușor sub estimările analiștilor, de 1,385 miliarde de euro, dar peste precedentul său nivel record, de 1,29 miliard de euro, în perioada aprilie - septembrie 2017.

Deși se așteaptă să înregistreze pierderi în sezonul de iarnă, Ryanair estimează un profit înainte de taxe între un miliard de euro și 1,2 miliarde de euro în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2023, deși prognoza rămâne "în mare măsură dependentă" de lipsa șocurilor adverse.

"Temerile privind impactul recesiunii și al majorării inflației asupra modelului de afaceri al Ryanair au fost mult exagerate în ultimele luni. Ne așteptăm ca aceste fundamente solide să continue să sprijine traficul aerian robust și o creștere a prețurilor în următoarele 18 luni, cel puțin", a declarat șeful operatorului aerian.

Rezervările în noiembrie și decembrie rămân solide, dar compania nu se așteaptă la creșteri în primele trei luni din 2023.

În perioada aprilie - septembrie 2022, Ryanair a transportat 95 milioane de pasageri, un nivel record. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
trafic aerian