Ryanair refuză să respecte măsurile de combatere a coronavirusului, Italia amenință compania cu suspendarea zborurilor

Ryanair refuză să respecte măsurile de combatere a coronavirusului, Italia amenință compania cu suspendarea zborurilor
scris 5 aug 2020

Agenția Națională pentru Aviația Civilă din Italia (ENAC) a amenințat compania irlandeză Ryanair cu suspendarea autorizației de zbor în țară din cauza nerespectării măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, relatează AFP.

În aprilie, Ryanair transmitea că că avioanele companiei nu vor zbura dacă va fi obligată să lase libere locurile din mijloc pentru a respecta regulile ”idioate” privind distanțarea socială din cauza zoronavirusului.

Cele mai confortabile scaune și fotolii din lume, de la Stressless, la SensoDays în Showroom CITEȘTE ȘI Cele mai confortabile scaune și fotolii din lume, de la Stressless, la SensoDays în Showroom

Compania aeriană low-cost, care efectuează majoritatea curselor în Europa este pe locul al cincilea la nivel global în funcție de numărul de locuri disponibile pentru pasageri. Dacă se impune distanțarea, s-a terminat cu călătoriile ieftine, amenință operatorul.

Acum, ENAC a explicat într-un comunicat că a notificat Ryanair și „în același timp autoritatea competentă din Irlanda despre încălcarea frecventă a regulilor de sănătate existente în acest moment și impuse de către guvernul italian pentru a proteja sănătatea pasagerilor”, scrie Hotnews.ro.

FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

„Nu doar că obligația de a păstra distanța dintre pasageri nu este respectată dar condițiile care permit o derogare de la distanță sunt de asemenea ignorate”, afirmă ENAC.

Autoritatea subliniază că dacă va mai exista o nouă abatere de la regulile impuse, va fi nevoită să aplice prevederile codului aerian și să „impună suspendarea tuturor activităților de transport aerian pe aeroporturile naționale și să ceară companiei să asigure redirecționarea pasagerilor care au deja bilete”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
coronavirus