Ryanair taie din nou estimările de profit

Ryanair taie din nou estimările de profit
scris 18 ian 2019

Operatorul irlandez Ryanair și-a redus pentru a doua oară în ultimele trei luni estimările privind profitul anual, din cauza scăderii cu 7% a rezervărilor în sezonul de iarnă, și a avertizat vineri că ar putea retrograda din nou prognoza, dacă Brexitul va provoca evoluții neașteptate, transmite Reuters.

Compania aeriană low-cost se așteaptă acum la un profit după taxe pentru anul financiar care se încheie la 31 martie 2019, excluzând pierderile la subsidiara Laudamotion, între 1 și 1,1 miliarde de euro, față de prognoza anterioară ce viza un câștig de 1,1 - 1,2 miliarde de euro. Estimarea este fără pierderile previzionate la subsidiara Laudamotion, de până la 150 de milioane de euro, scrie Agerpres.

RECORD: Pentru prima dată în istorie, Dacia a depășit 500.000 de mașini vândute în Europa CITEȘTE ȘI RECORD: Pentru prima dată în istorie, Dacia a depășit 500.000 de mașini vândute în Europa

Noua estimare ar reprezenta un declin de 17 - 24% față de profitul record de 1,45 miliarde de euro înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2018.

Compania aeriană low-cost Ryanair este cel mai mare operator aerian low-cost din Europa și al patrulea operator aerian care acționează în România din punct de vedere al cotei de piață.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ryanair
rezervari