Salonul Auto de la Paris din 2020 a fost anulat. Evenimentul trebuia să găzduiască lansarea noilor Dacia Logan și Sandero

Salonul Auto de la Paris din 2020 a fost anulat. Evenimentul trebuia să găzduiască lansarea noilor Dacia Logan și Sandero
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mar 2020

Salonul Auto de la Paris, cunoscut oficial sub numele Mondial de l'Automobile, un eveniment important în industria auto mondială care urma să aibă loc la începutul lunii octombrie la Paris, a fost anulat "în forma sa actuală" din cauza epidemiei de COVID-19, au anunțat luni organizatorii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Având în vedere gravitatea crizei sanitare fără precedent cu care se confruntă în prezent sectorul auto, suntem constrânși să anunțăm că nu vom fi în măsură să menținem în forma sa actuală Mondial de l'Automobile pentru ediția sa 2020", au anunțat organizatorii într-un comunicat de presă.

Salonul auto din Detroit, anulat, din cauza epidemiei de coronavirus CITEȘTE ȘI Salonul auto din Detroit, anulat, din cauza epidemiei de coronavirus

Organizatorii au precizat că încă mai caută soluții, dar au dat asigurări că expoziția de automobile tradițională, așa cum era ea cunoscută, nu va avea loc. În același timp, evenimentele conexe, cu este Movin’On, eveniment de tip business to business, vor fi organizate așa cum a fost programat.

Salonul auto din Paris ar fi trebuit să înceapă pe 26 septembrie, cu o serie de evenimente private, apoi pe 29 și 30 septembrie să fie derulate zilele presei, în care jurnaliștii pot, în mod obișnuit, să ia contact în premieră cu noile modele, apoi din 1 octombrie salonul era programat să fie deschis pentru public, până pe 11 octombrie.

 „Studiem soluții alternative în consultare cu principalii noștrii parteneri”, au precizat organizatorii.

Toate saloanele auto importante din acest an au fost anulate, începând cu Geneva, apoi cu New York și Detroit. Teoretic, este de așteptat ca epidemia de coronavirus să se încheie, în primul său val, în primăvara acestui an, însă este foarte posibil ca un al doilea val să se facă simțit chiar în toamnă, odată cu revenirea temperaturilor scăzute. În plus, situația economică deloc favorabilă prin care trec companiile auto nu mai permite în acest moment participarea, cu costuri foarte mari, la un eveniment de o astfel de amploare.

La Salonul Mondial de l”Automobile din Paris era programată lansarea celei de-a treia generații a tandemului Dacia Logan/Sandero. Dacia a ratat și debutul modelului electric Dacia Spring, sub forma unui concept, la Geneva. Mașina a fost prezentată doar pe email, într-un set de fotografii.

Pe site-ul salonului de la Paris a fost deja schimbată titulatura acestui eveniment în Paris Motion Festival, în încercarea de a menține atenția asupra sa. Înainte de apariția epidemiei de coronavirus, saloanele auto intraseră deja într-un proces de declin al audienței, atât prin prisma expozanților, cât și din punctul de vedere al publicului, care se mulțumește să caute pe internet noutățile auto.

Salonul din Frankfurt s-a desființat deja, în acest context, el găsindu-și un nou loc de desfășurare, la Munchen, pentru ediția din 2021.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
salonul auto de la paris
covis 19