Samsung a prezentat la Frankfurt noile „pachete de baterii” pentru automobile, ce pot ajunge la 700 km autonomie

Samsung a prezentat la Frankfurt noile „pachete de baterii” pentru automobile, ce pot ajunge la 700 km autonomie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 sep 2017

Divizia gigantului Samsung dedicată producției de baterii auto, numită Samsung SDI, a prezentat la Salonul auto de la Frankfurt cea mai nouă soluție pentru creșterea autonomiei vehiculelor, un „pachet” de baterii cu energie disponibilă pentru 700 km.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung SDI a prezentat constructorilor auto prezenți la Frankfurt un „Multifunctional battery pack”, care are două trăsături importante.

Primul este legat de autonomia vehiculului raportată la volumul ocupat de baterii. Acest lucru este realizat prin noi tehnologii care permit o densitate record a energiei stocate. Samsung utilizează același tip de tehnologie folosit de Panasonic pentru mașinile Tesla, dar la un nivel superior. Noile baterii cilindrice 21700, care înlocuiesc vechile 18650, au dimensiuni cu foarte puțin mai mari, respectiv 21 mm diametru și 70 mm înălțime, față de 18 mm/65 mm, dar depozitează cu 50% mai multă energie.

Aici intevine a doua trăsătură a „pack-ului” propus de Samsung. Bateriile sunt construite pe module, ce pot fi utilizate de constructor după plac, dar ar putea fi comandate de clienți, după dorință și buget. Mai exact, autonomia maximă poate fi atinsă cu un pachet de 20 de module, care ajung la 600 – 700 km. Dar dacă mașina este mai mică, pot fi montate doar 10 module, de exemplu, iar autonomia va fi de 300 km. În acest mod, producătorii de automobile pot alege ce autonomie să aibă un model sau altul, folosind pachetul modular, și nu o baterie dedicată.

FOTO Salonul auto din Frankfurt: Renault Symbioz, mașina viitorului care va alimenta casa cu energie CITEȘTE ȘI FOTO Salonul auto din Frankfurt: Renault Symbioz, mașina viitorului care va alimenta casa cu energie

Fără să ofere detalii legate de prețul acestui nou „battery pack”, Samsung anunță că produsul va fi fabricat și în Ungaria, la noua uzină inaugurată anul acesta.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
masini electrice
baterii