Scandalul de la Volkswagen se extinde, președintele Poetsch este investigat de procuratură

Scandalul de la Volkswagen se extinde, președintele Poetsch este investigat de procuratură
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2016

Scandalul în care implicat Volkswagen din cauza manipulării testelor de poluare se extinde, președintele consiliului de supraveghere, Hans Dieter Poetsch, fiind investigat de procuratura din Germania, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În plus, publicația Bild am Sonntag a relatat că autoritățile de reglementare ale statului California au descoperit în vară un alt soft instalat pe vehicule Audi care reduce nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare, scrie News.ro.

Grupul a german a anunțat într-un comunicat că procuratura din Braunschweig, din apropierea Wolfsburg, unde se află sediul central al VW, investighează doi membri ai consiliului de supraveghere, între care se află și Poetsch, pentru manipularea pieței financiare, în perioada în care era director financiar.

Poetsch și VW colaborează cu autoritățile în cadrul investigației, se arată în comunicat.

VW susține că managementul companiei ”și-a respectat obligațiile referitoare la dezvăluirea de informații în conformitate cu legea referitoare la piața de capital”.

Autoritățile de reglementare din SUA au descoperit un alt soft care reduce emisiile vehiculelor Audi CITEȘTE ȘI Autoritățile de reglementare din SUA au descoperit un alt soft care reduce emisiile vehiculelor Audi

Scndalul  emisiilor l-a costat funcția pe fostul director general al VW, Martin Winterkorn, capitalizarea de piață a VW a scăzut, iar compania a încheiat un acord de 14,7 miliarde de dolari în SUA, referitor la automobilele cu motoare diesel de 2 litri.

Poetsch a fost director financiar al VW în perioada 2003-2015 și conduce și consiliile de supraveghere ale Porsche și Audi.

Problemele VW în SUA s-ar putea înrăutăți, după ce autoritățile din California au descoperit pe anumite vehicule Audi cu transmisii automate un soft care reduce nivelul noxelor în timpul testelor.

Descoperirea, făcută în vară, se referă la automobilele Audi A6 și A8 și SUV-ul Q5, potrivit publicației germane.

Audi nu a mai instalat dispozitivele de apărare pe vehiculele sale înainte ca autoritățile americane să afle de softul respectiv.

Un purtător de cuvânt al Audi a refuzat să comenteze articolul publicat de Bild, din cauza negocierilor cu autoritățile care sunt în curs.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagwen
hans dieter poetsch