Scandalul emisiilor: Coreea de Sud a cerut rechemarea în service a peste 125.000 de mașini VW și Audi

Scandalul emisiilor: Coreea de Sud a cerut rechemarea în service a peste 125.000 de mașini VW și Audi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 nov 2015

Coreea de Sud a cerut joi grupului german Volkswagen să recheme în service peste 125.000 de mașini cu motorizare diesel vândute pe piața locală, după ce o anchetă a autorităților de mediu a stabilit că mai multe modele Volkswagen și Audi sunt echipate cu softul care permite manipularea emisiilor de gaze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministerul Mediului din Coreea de Sud a verificat în ultimele două luni o serie de automobile produse de Volkswagen, după ce grupul a recunoscut că a echipat peste 11 milioane de mașini cu un dispozitiv care maschează nivelul real al noxelor în timpul testelor de laborator, relatează MarketWatch.

În urma anchetei, ministerul a ordonat rechemarea în service a 125.522 de mașini Volkswagen și Audi și a cerut suspendarea vânzărilor pentru modelele produse sub cele două mărci.   

Printre modelele care urmează să fie rechemate în service se află VW Tiguan și Beetle, precum și Audi Q5, Q3 și A4.

Totodată, autoritățile sud-coreene au amendat grupul german cu 14,1 miliarde woni (12,3 milioane dolari).  

Ministerul Mediului a anunțat că va extinde verificările și la alte mărci străine, precum BMW și Mercedes, dar și la cinci producători locali, inclusiv Hyundai și subsidiara sa Kia Motors. Ancheta ar trebui să fie finalizată până la finele lunii aprilie 2016.

Volkswagen și Audi acoperă aproape o treime din importurile de mașini străine din Coreea de Sud, potrivit statisticilor oficiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
audi
coreea de sud
service
rechemare
emisii
scandal
poluant